Dorin Mărășoiu, șeful ocolului silvic privat Stejarii Muscelului, este iubit în continuare de rromii din Râncăciov

L-am surprins pe Dorin Mărășoiu, candidatul din partea PSD la Camera Deputaților pe colegiul Topoloveni, seara târziu, miercurea trecută, în mijlocul satului de rromi de la Râncăciov. Acesta venise să aprindă o lumânare lângă sicriul lui Ninel Mărunțelu, bărbatul în vârstă de numai 32 de ani, ucis de un buștean uriaș care s-a rostogolit peste el și peste încă un coleg de muncă.
Așa cum s-a relatat în presa locală, Ninel Mărunţelu (32 de ani) şi Ilie Haica (38 de ani) nu au văzut că, la un moment dat, buşteanul a luat-o la vale şi nu au mai apucat să se ferească din calea acestuia, fiind practic striviţi. Incidentul a fost văzut atît de muncitorii firmei de exploatare a lemnului din zonă, cît şi de alţi rromi, iar martorii au sunat imediat la 112, solicitînd ajutorul medicilor. Pentru Ninel Mărunţelu aceștia nu au mai putut face nimic, deoarece a murit înainte de a ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ilie Haica a avut mai multă şansă şi a ajuns pe mîna doctorilor, însă, chiar şi aşa, starea lui este în continuare foarte gravă.  ”Am venit să îi arăt respectul cuvenit celui decedat, un om pe care l-am cunoscut, un om muncitor, cu o familie frumoasă. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a reușit să ne șoptească  domnul Mărășoiu, vizibil marcat de tragedia întâmplată.
Cele câteva minute petrecute împreună ne-au dezvăluit însă un aspect interesant, și anume că fostul șef al ITRSV este iubit de rromii din zonă, care îl salutau și acum respectuos. Dorin Mărășoiu ne-a dezvăluit și o altă latură interesantă a comunității rrome, latură demnă de toată aprecierea: la căpătâiul mortului se adunase o mulține impresionantă de oameni. În permanență priveghiul era asigurat de cel puțin câteva zeci de persoane. Iată că, și acolo unde unii spun că se termină civilizația, există civilizație...    A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea