Mai ştie cineva ceva despre mega-proiectul de infrastructură de la Curtea de Argeş?

# Primarul Nini Diaconu: Banii sunt, şi avem timp să îi cheltuim. Suntem tineri. Avem timp…Ne mai dau unii la gioale, asta este problema… # Viceprimarul Costinel Vasilescu: …probabil se aşteaptă noi ordine de partid şi de stat. Cu mare fast, în toamna anului 2010, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu şi primarul cetăţii Basarabilor, Nicolae Diaconu au semnat contractul de finanţare nerambursabilă în valoare de peste 10 milioane de euro destinat îmbunătăţirii calităţii vieţii în Curtea de Argeş.
Proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş vizează fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului - Groape din municipiul Curtea de Argeş care vor permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea.
Numai că, după câteva licitaţii ţinute, contestate şi anulate, calitatea vieţii oamenilor este aceeaşi, dacă nu una mai rea. Banii încă stau la dispoziţia autorităţilor locale, autorităţi se pare însă blocate de mărimea mizei financiare şi de atenţia cu care trebuie întocmită documentaţia. Cum însă aproape nimic nu este veşnic, existând termene limită pentru cheltuirea uriaşei sume, am îndrăznit să ne interesăm la mai-marii localităţii. Iată ce ne-au declarat aceştia:

Primarul Nini Diaconu: …Ne mai dau unii la gioale, asta este problema…

# Bună ziua, domnule primar. Ne puteţi declara ce se mai întâmplă cu proiectul de infrastructură atât de mediatizat, proiect care, însă, nu reuşeşte să se desprindă dintr-o situaţie conflictuală ce durează de peste un an?
Primarul Nicolae Diaconu: Banii sunt, şi avem timp să îi cheltuim. Suntem tineri. Avem timp. Facem proiectul, putem prelungi până la 36 de luni. Totul este să fim lăsaţi în pace. Avem şi timp, avem şi voinţă. Ne mai dau unii la gioale, asta este problema…
# Cine, domnule primar?
Primar: Două instituţii ale statului care se pronunţă în mod diferit pe aceeaşi problemă. CNSC-ul spune că trebuie continuată procedura, ANRMAP-ul zice că trebuie stopată şi reluată procedura.
# Şi ce veţi face în continuare? Oamenii se întreabă, mai ales cei din Curtea de Argeş
Primar: Reluăm procedura.
Mulţumesc. Ne vedem la inaugurare.
Primar: Dacă mai trăim până atunci…Am devenit oarecum sceptic…Glumesc. Vom rezolva, timp avem, se lucrează la rezolvarea problemelor.

Puţin nelămuriţi de răspunsurile oarecum evazive şi cu o uşoară notă nervoasă ale primarului urbei, am hotărât să încercăm la al doilea om al localităţii, poate-poate ne mai luminează domnia-sa ceva mai mult. Ei, aş!...
# Bine aţi revenit din concediu, domnule viceprimar. Vă rugăm să ne spuneţi ce informaţii noi aveţi cu privire la proiectul de infrastructură. S-a refăcut acel păcătos caiet de sarcini?
Viceprimar Costinel Vasilescu: Deci tot ceea ce pot să vă spun este că aşa cum vă interesaţi dumneavoastră mă interesez şi eu. Nu sunt prea multe surse de aflat. Eu nu sunt invitat. Este prima comisie de licitaţie din care nu fac parte de când sunt viceprimar. Nu s-a repus pe SEAP, nu ştiu ce se aşteaptă, probabil se aşteaptă noi ordine de partid şi de stat.
# Totuşi, timpul trece…
Viceprimar: Nu ştiu. Eu am avut supărarea mea legată de acest proiect, am avut o atitudine directă şi publică. Însă cei care  s-au ocupat de acest proiect chiar nu au vrut să ţină cont şi de părerea mea. Îmi pare rău că nu vă pot spune mai multe…
Concluzia: lucrurile merg perfect şi aici, ca peste tot în ţară dealtfel. Să lăsăm oamenii să lucreze în continuare, iar noi să mai vedem ceva, un film artistic, un desen animat. Doar ştim că şi FNI a lucrat tot pentru noi în timp ce ne relaxam mai acătării decât toţi…
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea