Salariile profesorilor vor crește... la anul și la mulți ani!?

Salariile profesorilor sunt motiv de dispută în coaliția de guvernare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că lefurile dascălilor vor crește cu 8%, de la 1 ianuarie 2022, în timp ce ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că profesorii mai au de așteptat. Surprinzător, deși PSD-ul a promis bani mai mulți pentru cadrele didactice, lucrurile par să se împotmolească.

”Majorarea salariilor, discutată împreună cu Ministerul Muncii și sindicatele, vizează creșterile de 8% începând cu 1 ianuarie.”, spunea, în luna octombrie, ministrul Cîmpeanu.

După negocierile din coaliție, după ce liberalii și social-democrații și-au numărat ouăle, au constatat că nu sunt bani pentru profesori și că aceștia ar putea aștepta chiar patru luni până la mult-promisele creșteri salariale.

”Așa cum scrie în programul de guvernare, în 120 de zile avem perioadă asumată să anunțăm acel calendar. Dacă în coaliție se vor lua alte decizii, cu siguranță noi le vom pune în practică.”, a spus Marius Budăi, potrivit Stiripesurse.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea