Concluzia lui Ion Mînzînă, după cinci ani în fruntea CJ Argeș: „Suntem județul cu cea mai proastă infrastructură județeană”

# Concluziile argeșenilor: „De 30 de ani păstoriți acest judet, iar acum vă întrebați de ce avem cea mai proastă infrastructură rutieră din România”

Săptămâna trecută, la sediul Consiliului Județean Argeș, a avut loc o întâlnire între reprezentanții CNAIR, ai autorităților publice județene și locale, având ca temă starea drumurilor naționale care traversează județul Argeș și stadiul proiectelor aflate în implementare sau proiectele noi. După cinci ani petrecuți în fruntea CJ Argeș, dintre care patru ca vicepreședinte și un an ca președinte, Ion Mînzînă a ajuns, în sfârșit, la o concluzie tragică: Argeșul este județul cu cea mai proastă infrastructură națională și județeană de drumuri. Să sperăm că în următorii trei ani pe care îi va mai petrece în fruntea județului, Mînzînă va încerca să miște ceva, nu la salariul său și al colegilor, ci la proiectele de infrastructură.

“Bine ați venit în județul Argeș, județul cu cea mai proastă infrastructură națională de drumuri din România. Pe lângă faptul că suntem județul cu cea mai proastă infrastructură națională, suntem și județul cu cea mai proastă infrastructură județeană, dar asta în condițiile în care avem peste 1.200 de km de drumuri județene. Partea județeană ne aparține, și pentru faptul că nu am avut întotdeauna capacitatea financiară să realizăm toate proiectele de infrastructură județeană, sursele de finanțare fiind cunoscute, încercăm acum să recuperăm prin fonduri europene. Dar, revenind, prima mea afirmație nu este gratuită. Din orice zonă am intra în județul Argeș pe drumurile naționale ne ducem în cap. De exemplu, venind din Teleorman – Roșiori de Vede – Pitești asfaltul se termină brusc la intrarea în Argeș. Venind din Dâmbovița - București - Târgoviște către Câmpulung intrarea în județul Argeș ne arată că acolo se termină asfaltul. Pe drumul acesta care leagă Piteștiul de zona Drăgășani, aveți cunoștință de faptul că în comuna Poiana Lacului este un pod de vreo 20 de ani cu probleme, ieșit din garanție? Presupun că nu vreți să vă spun de drumul Pitești – Brașov care este minunat până la Câmpulung și de acolo dezastruos. Tot ceea ce înseamnă Transfăgărășanul pentru Argeș și pentru România ne aduce o multitudine de critici, că suntem incapabili să gestionăm acest drum. Nu știu dacă este sau nu de importanță europeană pentru dumneavoastră, nu știu ce ați semnat cu U.E.! Rugămintea pe care v-o adresăm acum este să vedem ce putem face pentru a repara toate aceste lucruri. Dumneavoastră trebuie să îmi răspundeți la această întrebare, de ce toate drumurile naționale se opresc brusc în județul Argeș? O să îmi spuneți că nu sunt bani! Pentru alte județe au fost bani și credeți-mă că urmăresc cu foarte mult interes ceea ce se întâmplă în alte locuri. Nu cerem mai mulți decât primesc alții, dar cerem să echilibrăm situația. La un moment dat trebuie să ne gândim că suntem parte a acestei țări, iar marii contribuabili sunt pe la noi, pe aici, prin Argeș” – au fost doar o parte din problemele ridicate de președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă.

Concluziile argeșenilor: „Trăim decenii de împliniri mărețe! Trăim decenii de muncă și avânt!”

Problemele ridicate de președintele Ion Mînzînă sunt confirmate și de statisticile existente la nivel național. Conform acestor date, prezentate chiar de CJ Argeș, 21% din rețeaua de drumuri naționale care traversează județul Argeș este în stare “BUNĂ”, “MEDIOCRĂ” - 11,5%, “REA” - 30,9% și “FOARTE REA” - 35%. Județul Argeș nu are niciun kilometru de drum național în stare “FOARTE BUNĂ”.

În continuare, vă prezentăm o parte dintre comentariile postate de argeșeni pe pagina de facebook a Consiliului Județean Argeș în urma „minunatului” rezumat făcut de Mînzînă cu privire la infrastructura rutieră din județ:

- „Trăim decenii de împliniri mărețe! Trăim decenii de muncă și avânt!”;

- „Numai vorbe. De la CETĂȚENI la Câmpulung a venit odată acum mulți ani ILIESCU și atunci s-a plombat puțin. De atunci numai VORBE sau mai bine zis GOGOSI (MINCIUNI) ELECTORALE.”;

- „Suntem praf și pulbere la drumuri, ce vă mai întâlniti atâta. Niște incompetenți, de la birou toate sunt bune. Vai de voi.”;

- „Oare de ce suntem în situația asta?...oare, de la revoluție, cj și cl ce culoare au purtat?...mie unul să fac parte din aceeași culoare,sincer,mi-ar fi rușine să vorbesc despre așa ceva...”;

- „eu am alta intrebare: spuneți un drum din Argeș care nu are groapă, canal, denivelări, etc! Luați banii degeaba!”;

- Gogosi, ca de fiecare dată! Mai trece un mandat, o luați iarăsi de la capăt! Românii sunt ușor de păcălit! Această lecție ați învățat-o cel mai bine! Culmea este că majoritatea sunteți la a doua, a treia legislatura! Hai că mai merge una-doua! Și după răsplată binemeritată--pensie specială! Să tot trăiești!!!!

- „De 30 de ani “păstoriți” acest județ blestemat și acum ați ajuns să vă întrebați de ce avem cea mai proastă infrastructură rutieră din România…… Vomitiv !!!”.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea