Busculadă totală la Audienţa Locală Publică a ANRP

# Audienţa Locală Publică a ANRP a început cu două ore mai târziu. # Sala în care a avut loc întâlnirea cu persoanele ce au dosare de despăgubire nerezolvate a fost mult prea neîncăpătoare, astfel încât s-a creat un haos total. Săptămâna trecută, la Muzeul Judeţean, a avut loc Audienţa Locală Publică a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Întâlnirea persoanelor ce au dosare de despăgubire nerezolvate până la această oră cu doamna Dorina Danielescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), s-a lăsat îndelung aşteptată. Întâlnirea era programată la ora 10.30, însă ea a început abia la ora 12.30. În legătură cu acest aspect, se poate trece cu vederea, dacă ne gândim la faptul că delegaţia ANPR venea din Bucureşti, iar condiţiile meteo nefavorabile au obstrucţionat începerea şedinţei la ora stabilită. Însă ceea ce este de nejustificat, este locaţia în care a avut loc această şedinţă. Şedinţa trebuia să se desfăşoare în Sala mare a Prefecturii Argeş, însă aceasta a avut loc până la urmă în Amfiteatrul de la Muzeul Judeţean. Alegerea acestei locaţii a fost total neinspirată, pentru că numărul participanţilor a fost neîncăpător.
Cei care au organizat această întâlnire – Asociaţia EuroSenior – nu au reuşit să creeze un climat armonios pentru buna desfăşurare a şedinţei, astfel încât au fost date peste cap etapele derulării acestei dezbateri. În primul rând, nu au fost respectate punctele de discuţie trecute pe ordinea de zi a dezbaterii. Astfel, doamna Danielescu nu a reuşit să prezinte pe de-a întregul problemele cu care s-a confruntat la luarea în primire a mandatului de preşedinte al ANRP, precum şi priorităţile ANRP în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte rezolvarea cât mai urgent a dosarelor persoanelor îndreptăţite. Tot ceea ce avut de spus preşedinta în legătură cu aceste chestiuni au fost următoarele: Principalele obiective pe care le am de la preluarea mandatului de preşedinte al ANRP la începutul lunii octombrie a anului 2011 sunt: 1. îmbunătăţirea activităţii ANRP în relaţia cu persoanele îndreptăţite, promovarea dosarelor având ca obiect acordarea de despăgubiri într-un termen rezonabil, astfel încât aceştia să nu aştepte prea mult; 2. îmbunătăţirea activităţilor instituţiilor de reformare a procesului de restituire şi de acordare a despăgubirilor; 3. reformarea legislaţiei şi procedurilor în domeniul restituirii proprietăţilor şi de acordare a despăgubirilor; 4. repararea abuzurilor regimului comunist în materia restituirii drepturilor de proprietate.”
În al doilea rând, au fost formulate întrebări de către cetăţenii participanţi la această şedinţă, la care doamna Danielescu nu a oferit niciun răspuns. De pildă, la întrebarile „În ce constă Noul Proiect legislativ pentru restituirea proprietăţilor?  De ce se schimbă vechiul proiect? De ce se schimbă regulile jocului în condiţiile în care jocul este în desfăşurare? În ce constă schimbarea? Cum se îmbunătăţesc lucrurile?”, Dorin Danielescu nu a oferit niciun răspuns. Iar la întrebarea Care este relaţia ANRP-ului cu Fondul Proprietatea, preşedinta a oferit un răspuns extrem de evaziv, afirmând că nu are date oficiale de la Fondul Poprietatea în legătură cu acţiunile demarate de această instituţie în domeniul restituirii drepturilor de proprietate.
La această dezbatere, au mai participat Narcis Godeanu, proaspătul vicepreşedinte al ANRP, Lucian Păun, directorul de cabinet al ANRP, Valentina Neagu, de la Serviciul Patrimoniu în Comisia de Fond Funciar, prefectul Gheorghe Davidescu şi secretarul general al Primăriei Piteşti, Iosiv Cerbureanu. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea