Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatori

Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatorii care renunţă la contract înainte de termen - potrivit ultimelor modificări aduse Legii energiei. Acelaşi act normativ prevede aceste taxe şi în cazul celor care schimbă furnizorul înainte de expirarea contractului.

Aceste comisioane nu trebuie să depăşească însă valoarea pierderilor directe, provocate furnizorului de către clienţi. În Legea energiei au fost introduse două tipuri de comisioane pe care furnizorii de energie electrică le pot percepe anumitor clienţi: comisionul pentru încetarea contractului şi cel pentru schimbarea furnizorului, însă ambele se referă la încetarea unui contract înainte de termen.

Pentru a fi percepute, aceste comisioane trebuie prevăzute în contractul dintre furnizor şi consumator şi să fie comunicate în mod clar clientului, înainte de semnarea contractului. În caz contrar, consumatorul casnic şi IMM-urile îşi pot schimba furnizorul când doresc. Acest fapt obligă în special consumatorul casnic neobişnuit cu schimbările aduse de liberalizare să fie mai atent atunci când semnează un contract de furnizare şi, cel mai indicat, să studieze ofertele operatorilor pe comparatorul de preţuri de pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în energie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea