Școlile se vor închide când spitalele COVID vor fi ocupate 75%

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi reguli de funcționare a școlilor în valul 5 COVID. Conform noilor directive, nu mai contează incidența în fiecare localitate, nici rata de vaccinare a profesorilor din fiecare unitate de învățământ, ci gradul de ocupare al paturilor COVID din spitale.

 

La un grad de ocupare de 75%, școlile trec în online și se redeschid în format fizic atunci când spitalele sunt ocupate 70%.

„Se permite desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 (…) Reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean”, se arată în hotărârea CNSU, potrivit presei centrale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea