Klaus Iohannis a promulgat noul Cod Rutier!

# Din 2022, noi reguli la examenul pentru obţinerea permisului de conducere

Ѕăptămâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis,  a promulgat noul Cod Rutier, care prevede reguli extra pentru obținerea permisului de conducere. Din acest an, educația rutieră și acordarea primului ajutor vor fi introduse, obligatoriu, în pregătirea pentru obținerea permisului auto.

Conform statisticilor, în fiecare an, în România, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere. Alte 10.000 de persoane sunt grav rănite.

Ce prevede noul Cod Rutier?

Proiectul pentru care Klaus Iohannis a dat undă verde prevede ca cele două cursuri (educația rutieră și primul ajutor, n.red) să fie introduse în cadrul pregătirii teoretice și practice pe care o fac persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obținerea permisului de conducere în următoarele situații:

· obținerea, pentru prima dată, a permisului de conducere;

- beneficierea de reducerea perioadei de suspendare a sancțiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce în ipotezele constatării de către organele competente a săvârșirii de către participantul la trafic a unei fapte contravenționale;

· dispunerea sancțiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce atunci când fapta contravențională se circumscrie fie conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, fie nerespectării regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

· obținerea, după anularea permisului de conducere printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui nou permis de conducere.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea