Instituția Prefectului Argeș a premiat UMANITATEA

 

Prefectul Radu Perianu a premiat pe 24 ianuarie, de Mica Unire, persoanele din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș care au demonstrat ce înseamnă să fii într-adevăr om. Argeșenii care au acționat fără ezitare pentru binele altora!

„Trăim printre oameni. Relațiile dintre noi, oamenii, sunt compuse din gesturi. Unele banale, altele urâte, altele sublime. Cred că de prea multe ori sunt promovate gesturile pe care nu ar trebui să le acceptăm. Noi, astăzi, am ales să scoatem în prim-plan momente care ne arată că oamenii sunt frumoși. Am premiat umanitatea. Pentru asta am ales persoane care ne-au arătat ce înseamnă să fii într-adevăr om, să ajuți când e nevoie și fără a aștepta vreo răsplată. Am oferit astăzi diplome de onoare reprezentanților Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș. A fost nevoie să acționeze pentru binele altora și au făcut-o fără ezitări deși le-ar fi fost comod să întoarcă privirea. Le mulțumesc tuturor și îi asigur de respectul și prețuirea mea!”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Vă relatăm, în continuare, scurte prezentări ale persoanelor premiate de Prefectura Argeș:

GARNIZOANA PITEȘTI - CAPORAL IOANA TUDORA – are 35 de ani și de 14 ani poartă haina militară. În timp ce se întorcea din misiune, pe autostrada București-Pitești, a văzut un autoturism care a luat foc. Nu a ezitat să sară în ajutor alături de colegii ei. Doi militari au oprit circulația pentru că era pericol de explozie, mașina avea alimentare cu GPL. Alți militari din echipă au stins focul cu extinctoarele pe care le aveau în mașină. După ce au lichidat incendiul, militarii au permis traficul pe o bandă de mers până când au ajuns polițiștii.

ISU ARGEȘ - PLUTONIER ADJUTANT ȘEF COSTINEL CÂRSTEA- 41 de ani, de 14 ani este cadru al ISU Argeș. S-a evidențiat în mai multe misiuni. În timpul incendiilor din Grecia, s-a întors din concendiu ca să meargă să își ajute colegii. A intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă. Plutonierul trecea prin zonă cu alt coleg. Dar, pe lângă toate astea, în zona din care provine, Câmpulung Muscel, Costinel Cârstea ajută toate familiile cu posibilități materiale reduse să își trateze animalele. Acum militar, Costinel Cârstea a fost asistent veterinar.

IJJ ARGEȘ - PLUTONIER ADJUTANT JUSTINIAN DĂNESCU- 41 de ani, de 19 ani este în cadrul Jandarmeriei Argeș. Iusti, cum îi spun colegii, face parte din grupa de jandarmi “conductori câini serviciu”. Alături de ceilalți colegi, se ocupă de pregătirea câinilor de serviciu din dotarea Jandarmeriei Argeș. Este descris ca fiind muncitor și implicat. Dar, dincolo de toate, este empatic. O fotografie în care apare în timp ce îi tine umbrela unei femei care se mișca cu ajutorul unui cadru, a făcut înconjurul internetului. O proteja de ploaie, la un pelerinar religios. Un gest mic, uman și care a contat enorm.

IPJ ARGEȘ - AGENT DE POLIȚIE MARIUS CĂTĂLIN PANDELEA – 32 de ani, a absolvit Școala de Poliție în 2019 și de atunci este polițist al Serviciului Rutier Argeș. Anul trecut, i-a salvat viața unui bărbat care era căzut în stradă. Omul în vârstă de 69 de ani era pe treptele unui magazin când s-a prăbușit. Polițistul trecea prin zonă, era în misiune cu motocicleta, s-a oprit și i-a acordat primul ajutor. A sunat la 112 și le-a spus dispecerilor că omul are leziuni la cap, că are puls și că a deschis ochii după prim-ajutor. După apelul agentului, un echipaj SMURD l-a asistat medical pe bărbat și l-a transportat la spital.

SALVAMONT ARGEȘ - CORNEL ZARESCU – 40 ani, este printre cei mai buni salvatori montani din țară, un schior excelent și un alpinist deosebit. Este autor al ghidului traseelor de escaladă din zona de Sud a țării, din Carpații Meridionali și partea Olteniei și Carașului. Nominalizarea este pentru o misiune de anul trecut, cea pe care salvamotiștii o cataloghează ca cea mai grea din ultimii ani. A recuperat un turist blocat în peretele Vârfului Călțunului. Victima era la 500 de metri diferență de nivel. Secundat de colegul Florin Popescu, Cornel Zarescu a coborât în perete, în toiul nopții, a asigurat persoana și a dat-o jos în siguranță.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea