Concert la Filarmonica Pitești. Răzvan Stoica va urca pe scenă cu o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro!

 

Concert simfonic în această seară la Filarmonica Pitești. Pe scenă va urca dirijorul Alexandru Ilie și violonistul Răzvan Stoica. Joi, 4 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica Pitești se va desfășura un nou spectacol simfonic. În program: N. Paganini – „Concertul pentru vioară nr.1” și, în premieră la Pitești, „Simfonia a 2-a în do minor” a lui L. Spohr.

 

De menționat că Răzvan Stoica, unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru, va urca pe scena Filarmonicii alături de o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro! Răzvan Stoica a câștigat, în anul 2009, marele premiu al concursului  "Strad Prize" (Salzburg, Austria), competitie unde a concurat cu 181 de contracandidați din toată lumea. În urma acestei extraordinare performanțe, Răzvan Stoica a obținut dreptul de a cânta la vioara Antonius Stradivarius 1729 ex-Ernst, până în anul 2025.

 

„Artistul le va oferi melomanilor rara oportunitate de a asculta muzica unei viori la care a cântat însuși Paganini, în 1792, la Paris, într-un concert privat. Vorbim despre o vioară, propietate a statului austriac, evaluată la 10 milioane de euro. Vioara Antonius Stradivarius 1729 ex-Ernst va ajunge la Pitești, separat de artist, în condiții deosebite de siguranță, în custodia unor firme internaționale de pază și securitate. Vă așteptăm la concertul ce începe la ora 19.00!”, a precizat Gabriel Niță, managerul Filarmonicii Pitești.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea