Polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în dosarul primarului de la Beleți-Negrești

 

# Urmează ca Parchetul Judecătoriei Topoloveni să dispună trimiterea cauzei în judecată

# Edilul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere de înscrisuri

Polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosar penal în care este implicat Mihai Marin, primarul de la Beleți-Negrești. Edilul este cercetat de săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional, distrugere și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Mihai Marin este acuzat că în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, ar fi pătruns în Primărie, unde ar fi incendiat mai multe înscrisuri. Acesta ar fi pus intenționat focul ca să distrugă documente din arhiva instituției.

 

„În ziua de 03 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de violarea sediului profesional, distrugere și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, un bărbat de 53 de ani, din Beleți-Negrești, ar fi pătruns în clădirea administrativă din localitatea de domiciliu, unde ar fi incendiat mai multe încăperi și înscrisuri. Reamintim că, în seara zilei de 16 decembrie 2021, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată”, informează IPJ Argeș. În perioada următoare urmează ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni să dispună trimiterea cauzei în instanță.

În arest preventiv până pe 14 februarie

Mihai Marin, primarul de la Beleți-Negrești, se află în arest preventiv, până pe 14 februarie.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. În temeiul art.236 C.p.p. rap la art.234 alin. 1 şi art 235 C.p.p. dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului M.M., (…) cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prev. de art. 253 alin. 4 din Codul penal şi sustragere sau distrugere de înscrisuri ,prevăzută de art. 259 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.01.2022 şi până la data de 14.02.2022 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura preventivă a controlului judiciar . În baza art.275 alin.3 C.p.p cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia”, se arată În hotărârea Judecătoriei Topoloveni.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea