Maraton de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca Județeană Argeș

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, a fost o zi plină pentru cadrele didactice, bibliotecari, editori, scriitori și alte categorii profesionale implicate în domeniul educațional și cultural.

Și la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-au derulat, cu această ocazie, activități ce urmăresc promovarea și încurajarea lecturii în rândul tinerilor.

În cadrul parteneriatului educațional încheiat cu Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș, coordonat de Ionela Lupașcu, profesor de limba și literatura română, Niculina Briceag, bibliotecar și Iuliana Ciucă, reprezentant al Bibliotecii Județene Argeș, s-a susținut videoconferința cu tema Biblioteca, poartă spre infinit.

 

Elevii clasei a VII-a B au avut posibilitatea să participe la un tur virtual prin secțiile și sălile de lectură ale Bibliotecii Județene, să adreseze întrebări, să-și exprime preferințele de lectură, să descrie locul favorit în care citesc și să asculte versurile unor poezii din volumul Singurătatea vine pe Facebook, scris de Dan Mircea Cipariu. La final, doamna profesoară Ionela Lupașcu, coordonatorul cărții, Profesorul- modelator de suflete,- auxiliar curricular pentru clasele V-VIII a citat din creațiile elevilor adunate în timp: Sunt elevă în clasa a VII-a  și, privind în trecut, am  ocazia să-mi analizez evoluția. De la timida  fetiță din clasa I, până  la adolescenta  înfiptă și sigură pe sine de acum. Și, toate acestea, datorită  îndrumării  și educației primite în școală. Aici mi-am dezvoltat personalitatea, aici mi-am mărit universul cunoașterii, intrând parcă într-o altă lume: ”în cea adevărată”.

Iuliana Ciucă, bibliotecar

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea