Simona Bucura Oprescu: ”Realitatea impune renegocierea PNRR!”

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților consideră că  realitatea impune renegocierea PNRR!

Simona Bucura Oprescu: ”Condițiile s-au schimbat radical față de momentul asumării angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și escaladării crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și în privința suportabilității sociale.

În viziunea PSD, trei sunt elementele esențiale care trebuie rediscutate:

 

1. Agricultura: Este în interesul tuturor, inclusiv al Uniunii Europene, ca agricultura românească să aibă acces la banii din PNRR, inclusiv pentru extinderea sistemelor de irigații; în contextul războiului Rusia-Ucraina, devine de-o importanță vitală producția agricolă a României.

2. Politicile de mediu-energie: Însuși șeful Green Deal, Frans Timmermans, a admis că ”istoria a luat o altă turnură” și că UE renunță la tabu-uri și permite redeschiderea minelor de cărbune pentru a scădea dependența de gazele rusești.

3. Pensiile: Scumpirile masive afectează grav puterea de cumpărare a pensionarilor; e nevoie de sprijinirea lor, cât de mult posibil. Plafonul de 9,4% din PIB, cheltuieli cu pensiile face imposibilă creșterea pensiilor în următorii 50 de ani, lucru de neacceptat!

Miniștrii PSD pregătesc un set de propuneri pe care-l vor supune discuțiilor din coaliție și Guvern care să fundamenteze ajustarea PNRR și să susțină din bani europeni domenii esențiale.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea