Bolnavii de cancer s-au mutat într-un sediu nou, luându-şi cu ei paturile de suferinţă şi sertarele cu speranţe

Începând de săptămâna trecută, Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean îşi va desfăşura activitatea în cadrul sediului, aflat în incinta Spitalului „Nicolae Bălcescu”  (pe locul fostei Secţii de Neurologie).
Cu o întârziere pe care nu mai stăm să o contabilizăm aici, această mutare este de natură să amelioreze cumva condiţiile de internare ale pacienţilor suferind de această cumplită boală.
Nu avem însă cum să nu recunoaştem amărăciunea faptului că, odată cu această ocazie, Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul, a neglijat să ofere, drept „cadou de casă nouă” nişte paturi şi nişte saltele noi, personalul medical şi nemedical al Secţiei de Oncologie fiind nevoit să care acealeaşi paturi vechi de campanie, acoperite de aceleaşi saltele uzate, păstrând amintirea neagră a atâtor ore şi zile de agonie.
Nu cred că, printre firmele de curte ale domnului preşedinte Constantin Nicolescu, nu s-ar fi găsit cineva care să fi putut face o sponsorizare de 30 de paturi şi 30 de saltele noi, la fel cum nu cred că nu s-ar fi găsit cineva care să repare şi amărâtele alea de acoperişuri care, în mod ciudat, nu au fost incluse în planul de reabilitare cu finanţare europeană.
În rest, dorim multă sănătate pacienţilor de pe Secţia de Oncologie, iar personalului medical de acolo cel puţin aceeaşi pricepre şi dăruire în îngrijirea acestora! Despre casa din strada Maternităţii, unde până acum câteva zile a funcţionat „Spitalul de canceroşi” (după cum era el cunoscut), aceasta se va pierde în amintiri, întrucât, din informaţiile noastre, ea va cunoaşte furia buldozerului…
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea