Ce mai adăposteşte Adăpostul Primăriei din cartierul Nord?

# Numai în această săptămână, la Secţia de Traumatologie Ortopedie, s-au prezentat 100 de cazuri cu diferite fracturi rezultate în urma alunecărilor pe gheaţa depusă pe trotuare. Zăpada căzută în ultima vreme şi gerul cumplit de afară au transformat trotuarele din municipiul Piteşti în adevărate probe de măiestrie echilibristică pentru pietonii oraşului nostru.
Asta în condiţiile în care vajnicul nostru primar nu pridideşte să ne arunce cu „nisipul” declaraţiilor în ochi la fiecare conferinţă de presă, spunându-ne cum oamenii lui (că ai piteşenilor nu s-ar vedea că ar fi!) au „spart gheaţa pe trotuare şi împrăştiat antiderapant, în formaţie de intervenţie”.
Nu am socotit necesar să vin în prezentarea acestui material cu susţinere foto, întrucât oricine care a circulat zilele astea pe trotuarele din Piteşti a putut constata dificultatea extremă de a te menţine în poziţie bipedă atunci când se încearcă deplasarea.
Venim în schimb cu date puse la dispoziţie prin amabilitatea conducerii Spitalului Judeţean Argeş, de unde aflăm că numai în această săptămână, la Secţia de Traumatologie Ortopedie, s-au prezentat 100 de cazuri cu diferite fracturi rezultate în urma alunecărilor pe gheaţa depusă pe trotuare.

Oameni străzii, excluşi de pe lista preocupărilor electorale ale lui Pendiuc. Câinii maidanezii sunt chemaţi la vot!

O altă situaţie dramatică este cea cu care se confruntă oamenii străzii şi care, în situaţii de urgenţă, cum este cea determinată de condiţiile meteo actuale, ar fi trebuit să beneficieze şi de serviciile puse la dispoziţie de Adăpostul de noapte din Cartierul Nord, care are o capacitate de asistenţă pentru 15 persoane şi în dotarea căruia Primăria a investit 214 550  lei. („din care 196.886 lei au reprezentat-o cons¬truc¬ţiile, iar 17.660 lei, dotările. Adăpostul a fost a¬me¬najat în incinta Punctului Termic 204 din Bu¬le¬var¬dul Nicolae Bălcescu, firma care a cîştigat con¬trac¬tul de lucrări fiind SC Nordco SA. Pe lîngă a¬me¬najarea corpului de clădire existent PT 204 ca spaţiu de cazare, a fost construit un nou corp de clă¬dire care se compune din hol acces, două gru¬puri sanitare echipate cu WC-uri, duşuri, chiuvete şi un spaţiu de menajerie cu loc pentru amplasarea maşinii de spălat şi spaţiu de călcat”, după cum relata un cotidian la vremea când acest centru era inaugurat!)
În prezent, respectivul adăpost este nefuncţional, întrucât primarul social-democrat, care se laudă că rezolvă problemele sociale ale celor defavorizaţi nu găsește resursele necesare angajării unui personal de 6 infirmiere şi asistente medicale.
În schimb, domnul primar ne spune că s-au consumat 1700 de tone de antiderapant şi 20 de tone de motorină!
Urmează campania de asfaltare de primăvară, când străzile oraşului nostru vor arăta colorate şi lucioase, ca un afiş electoral!
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea