Mihai Coteț: „Gelu Tofan poate fi descris doar prin două cuvinte: Gelu Tofan!”

Alegerile la PNL Pitești s-au încheiat. Mihai Coteț a fost ales președinte al organizației municipale, fiind desemnată și echipa alături de care va conduce PNL Pitești în următorii ani. Totuși, în echipa câștigătoare nu regăsim doi liberali importanți: viceprimarul Gelu Tofan și consilierul local Ana Stan.

Întrebat de jurnaliști dacă Gelu Tofan poate fi considerat calul troian din PNL, Mihai Coteț a dat de înțeles că viceprimarul Piteștiului este foarte greu de perceput. „Colegul nostru Gelu Tofan poate fi descris doar prin două cuvinte: Gelu Tofan. Vorbesc foarte serios!”, a precizat președintele PNL Pitești.

 

În ceea ce o privește pe Ana Stan, deși se înscrisese la cursa pentru șefia PNL Pitești,, aceasta și-a retras candidatura cu o zi înaintea alegerilor, ridicând mai multe probleme statutare care nu ar fi fost respectate.

 

Întrebat de jurnaliști cum comentează decizia notăriței Ana Stan de a se retrage din cursă, Mihai Coteț a precizat următoarele: „Încerc să trec peste acel moment și să nu încerc să înțeleg deciziile doamnei Ana Stan. Nu știu ce este în spatele acestor decizii și de ce a acționat în acest fel. Dacă ne uităm un pic în istoric nu înțeleg de ce insistă să facă aceleași greșeli încercând să obțină alt rezultat. Din punctul meu de vedere ușa este deschisă tuturor. (...) Cine își dorește să facă echipă cu membrii PNL este binevenit, cine nu, își urmează singur drumul pe care apucă”, a transmis Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Acesta a fost completat de Răzvan Șerbănoiu, vicepreședinte al PNL Pitești și noul purtător de cuvânt al organizației, care recunoaște că au existat niște „lucruri murdare” în această situație. „Nu e ok să ne spălăm rufele în public. Dacă avem ceva să ne reproșăm unii altora, le vom face în interiorul partidului. Lucrurile murdare este firesc să rămână înăuntru. De aici încolo nu vom mai merge pe ideea de a arunca cu lături unii pe alții”, a spus Șerbănoiu.

În schimb, consilierul local Cătălina Dumitrașcu și-a cerut scuze în numele colegilor care au ales să își spele rufele în public. „Tocmai pentru că sunt femeie, o să-mi cer eu scuze pentru lucrurile care au nejustificat și pentru care încrederea a fost slăbită. Era un citat în Epistola către Corinteni: . Mă întreb, la un moment dat, la ce ne-a fost de folos faptul că ne-am spălat rufele în public? Îmi cer eu scuze tuturor pentru că s-a întâmplat acest lucru. Cred că nu am făcut decât să ne vulnerabilizăm și să lăsăm adversarii politici să ne atace. S-a recurs la o strategie pe care o voi numi, metaforic, calul troian.” a declarat Cătălina Dumitrașcu.

În ceea ce privește modul în care va vota Ana Stan în Consiliul Local Pitești, Mihai Coteț a precizat că: „Votul doamnei Anei Stan în Consiliul Local este legat de faptul că este membru de partid. Dacă va vota în continuare alături de colegii PNL este decizia dumneaei. Noi nu o putem obliga, decât statutar. Atât! Decizia îi aparține. Modul în care va alege să meargă la stânga sau la dreapta, este decizia personală. Partidul are un statut și trebuie respectat!”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea