„Trecutul viitor” – noua carte de poezii a jurnalistului Spiridon Voinescu

 

 

Poetul și jurnalistul Spiridon Voinescu a lansat, în ajunul Bunei Vestiri, a patra sa carte de poezii „Trecutul viitor”. Un volum, după cum mărturisește scriitorul Petre Rău, „cu versuri grăitor de autentice care te atrag ca un magnet”, care exprimă „gânduri și reflecții care te mângâie și îți alină din amărăciune”. O carte scrisă cu sufletul, în care poetul trăiește trecutul și viitorul în prezent.

La acest eveniment au dat curs invitației oameni de cultură din județul Argeș, reprezentanți ai autorităților locale și județene, prieteni și cunoștințe ale autorului.

 


În cadrul evenimentului, criticul şi istoricul literar Nicolae Mecu l-a descris pe Spirică Voinescu ca pe un om care s-a născut poet. „Născut și crescut într-o zonă unde vocea lui Ion Pillat cel din `Pe Argeș în sus` continuă încă să-și trimită reverberațiile identitare și catalitice, Spiridon Voinescu, și el un poet cu arbore genealogic verificabil, practică un veritabil cult al înaintașilor, de la strămoși, oameni simpli și anonimi, până la părinți, ilustrați în istoria recentă și păstrați în memoria colectivă prin isprăvi de luminători de conștiințe și de arhitecți culturali”, a scris Nicolae Mecu, în prefața cărții.

Poeta Denisa Popescu descrie noul volum al lui Spiridon Voinescu ca fiind o carte trăită în prezent. „Trăim trei feluri de prezent, spunea Sfântul Augustin, fapt demonstrat în această carte negru pe alb. Trăim prezentul lucrurilor trecute, care este memoria, și avem aici poeme care vorbesc despre trecut, dar un trecut adus în actualitate. Trăim prezentul lucrurilor prezente care este implicarea directă, vie, nemijlocită în viață. Și trăim prezentul lucrurilor viitoare, care este așteptarea. (...)Spirică este de o sinceritate absolută în această carte,ca dovadă că eu însămi m-am regăsit în poezia lui. ”, a mărturist Denisa Popescu, în cadrul evenimentului.

Criticul și istoricul literar Nicolae Mecu consideră că pentru Spirică Voinescu „poezia nu se justifică decât dacă ajunge la cât mai multe inimi, le mișcă și le tonifiază”. Toate acestea fac din poet un autentic artist militant.

- Discuție -

de Spiridon Voinescu


În vis se-abate mama pe la mine

să vadă ce/cum o mai duc

da mamă, am de toate,-s bine

nu, nu trăiesc ca un haiduc

pe pat nu, nu mai țin cărți vraf

curând am șters icoanele de praf

nu, nu s-au rupt, fiindcă sunt sub geam

pe Sfânta Filofteia da, o am

da, mă închin atuncea când le șterg

nu, la biserică nu prea mai merg

de toate am, nu-mi trebuie nici bani...

doar tu nu ești, de-atâți și-atâția ani!

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea