Primăria Câmpulung – proces împotriva unei decizii a Curții de Conturi. Litigiu început de Țâroiu și continuat de Elena Lasconi

Deși s-a luptat pentru a-l da jos, în 2020, pe Liviu Țâroiu de la Primăria Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a preluat, din mers, unele proiecte ale acestuia. Și chiar unele dintre procese. Este și cazul unui litigiu cu Curtea de Conturi a României. Instituția, în urma unor verificări, a tăiat din veniturile încasate de trei funcționari de la Câmpulung, pentru că erau prea mari, peste limita stabilită prin lege. Municipiul, prin (încă!) primarul Țâroiu a atacat, în 2020, decizia de imputare a sumelor. Tribunalul Argeș a dat dreptate, însă, Curții de Conturi. Primărița Lasconi a preluat din mers... și a mers la Curtea de Apel Pitești. Fără succes însă, dar unitatea de gândire a celor doi edili merită salutată. Să vedem, acum, cine pune și banii înapoi...

 

Municipiul Câmpulung a solicitat spre finanțare proiectul “Schimbă-ți viitorul! Dezvoltare socială și economică a persoanelor defavorizate din zona de nord a Municipiului Câmpulung”, cerere care a fost aprobată și pentru care s-a încheiat contractul de finanțare POCU.  Proiectul se subscrie proiectelor finanțate din Fondul Social European – FSE. În baza prevederilor Legii nr.153/2017 s-a acordat o majorare salarială persoanelor implicate în acest proiect întrucât era îndeplinită condiția, cheltuielile de personal sunt eligibile a fi rambursate din fonduri europene. Stabilirea acestor majorări pentru persoanele implicate au fost aprobate prin Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Câmpulung nr.85/2017, 164/2017 și 188/2018.

 

În urma unui audit financiar asupra contului anual de execuție bugetară pe anul 2018 efectuat la UATM Câmpulung Muscel, au fost însă constatate abateri de la legalitate și regularitate consemnate în Procesul verbal de constatare înregistrat la entitatea verificată .

Abaterile reținute în actul de control se referă la acordarea de drepturi salariale unui număr de trei angajați, doi din cadrul UATM Câmpulung Muscel Argeș și unui angajat din cadrul Direcției de Asistență Socială Câmpulung Muscel, peste nivelul maxim admis de reglementările aplicabile în vigoare, respectiv  valoarea indemnizației pentru funcția de viceprimar din cadrul entității auditate (10.450 Iei în anul 2018 și 11.440 Iei în anul 2019).

Tribunalul Argeș, prin Hotărârea 275/2021,  respinge contestația formulată de Municipiul Câmpulung. Așadar, rămâne cum a stabilit Curtea de Conturi. Iar Curtea de Apel a respins recursul aceluiași Municipiu, așadar  rămâne ca la Tribunal.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea