„Vine, vine primăvara!” cu mizerie şi kitsch

Cu toate că, cel puţin din punct de vedere calendaristic, ne apropiem de intrarea în primăvară, urmele iernii încă nu au dispărut cu totul de pe străzile oraşului nostru. Cu toate că, la ultimele conferinţe de presă, primarul Tudor Pendiuc anunţa că până la începutul săptămânii trecute toată zăpada va fi curăţată şi adunată de pe străzile şi trotuarele Piteştiului, acest lucru era încă departe de a se fi întâmplat. În general vorbind, serviciile însărcinate cu acest lucru din subordinea Primăriei au făcut, şi de data aceasta, treaba pe jumătate, adică de mântuială.

Polisemia unei stări de fapt numită „Mizerie”

Ne-a fost destul să facem o deplasare de la Spitalul Militar până în Centru, trecând la pas şi cu mare atenţie pe Bulevardele Nicolae Bălcescu şi Egalităţii.
Pe marginea trotuarelor, grămezile de zăpadă micşorau considerabil calea de acces pentru pietoni, aceştia având în plus pe lângă teama de a aluneca pe gheaţă şi pe aceea de a le cădea adevărate blocuri de zăpadă, ca urmare a topirii şi alunecării acesteia de pe acoperişurile caselor.
Sincer să fiu, nu ştiu cu ce îşi ocupă vremea angajaţii de la ADP, în sarcina cărora revine curăţarea zăpezii şi împrăştrierea materialelor antiderapante pentru a prevenii formarea poleiului, dar cert este că pe acolo pe unde am trecut noi, nu au trecut şi ei.

Vânzătorii ambulanţi de mărţişoare au dat o mână de ajutor angajaţilor Primăriei la curăţarea zăpezii

Mai neplăcut este faptul că aceeaşi situaţie putea fi întâlnită chiar şi zona din Piaţa Primăriei, unde participanţi la Târgul Mărţişorului erau nevoiţi să dea la lopată pentru a-şi putea instala spaţiile comerciale.
Şi pentru că tot am adus vorba despre Târgul Mărţişorului, să mai spunem că anul acesta au luat cu asalt Centrul oraşului, transformându-l într-un adevărat iarmaroc, 197 de comercianţi, care vor lăsa în visteria Primăriei aproximativ 60 000 lei rezultaţi din plata chiriei pe suprafaţa de teren ocupată pe perioada 20 februarie-8 martie.
(Pentru o aşa sumă derizorie, sigur că nu merită osteneala de a face şi puţină curăţenie!)

Oferta Târgului de Mărţişor de anul acesta este cel puţin la fel de variată şi de kitsch-oasă ca şi oferta electorală

Vânzătorii de mărţişoare vor fi, cel puţin o perioadă, „co-arendaşi” pe feuda Primăriei cu vânzătorii de produse culinare tradiţionale de iarnă, rămaşi de la Târgul de Crăciun de anul trecut, dar şi cu vânzătorii de ciubuce, aur şi argint, animale de pluş, străchini, prosoape, covrigi, covoare de la Cisnădie, haine de piele veritabilă  şi orice alte lucruri care, prin simbolistica lor, marchează sosirea primăverii.
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea