Se lucrează la Galeria de Artă din centrul Piteștiului

“Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este un proiect al Consiliului Județean Argeș, în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni.

Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene.

 

Marți, 21 iunie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, a făcut o vizită de lucru pe șantierul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna. Aici lucrările au început prin consolidarea fundației, cu această ocazie fiind rezolvată și problema infiltrațiilor. Ulterior, lucrările se vor muta la interior, unde deja s-a început consolidarea, pentru ca partea umedă a intervenției să aibă timp să se usuce. În ultimele etape, vor fi finalizate lucrările de exterior și restaurare în interior: "Împreună cu echipa de proiect și dirigintele de șantier am efectuat prima vizită de lucru la Galeria de Artă, ocazie cu care am observat că lucrările de consolidare a fundației se apropie de sfârșit. De fapt, aceste lucrări sunt și cele mai dificile, alături de lucrările de restaurare a pieselor de artă. Stadiul lucrărilor este undeva 15-20% și avem promisiunea că ne vom încadra în termenele prevăzute în contract" – vicepreședinte C.J. Argeș, Marius Nicolaescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea