Tensiune în spațiul cultural local. Cine dorește desființarea Fanfarei “Argeșul”?!

Începând cu data de 1 februarie 2021, odată cu retragerea sprijinului financiar de către Consiliul Județean Argeș, Fanfara "Argesul" și-a întrerupt activitatea.  În tot acest timp au existat, la nivelul C.J. Argeș, demersuri, discuții rezultate cu promisiuni și amânări.

Reprezentanții fanfarei arată cu degetul spre Consiliul Județean

”Solicităm readucerea Fanfarei "Argeșul" în Cultura Argeșeană! La 30 mai a.c. am acceptat așa zisă ofertă a C.J. Argeș, numai din dorința de a reîncepe activitatea și publicul argeșean să beneficieze de serviciile acestei orchestre. Pentru o analiză și o discuție mai lărgită, în data de 15 iunie a.c. am fost convocați toți membrii Fanfarei de către Consiliul Județean Argeș, reprezentanți ai Centrului Județean de Cultura si Arte, Comisia pentru cultura educatie tineret și sport.

În urma discuțiilor am rămas la oferta propusă; încheierea unei relatii contractuale începând cu 1 iulie, nu am cerut nimic in plus, chiar am propus să întrăm în posesia uniformelor și a instrumentelor, astfel încât să putem participa la festivitatea Ziua Drapelului National (26 iunie) fără alte pretenții. Discuția s-a încheiat că o să primim un răspuns miercuri 22 iunie. Amânare. Nu am primit.

Solicitam public reintegrarea fanfarei începând cu 1 iulie în arealul cultural argesean. Fac precizarea că motivația NU avem bani este discutabilă.

Argeșul, NU trebuie să rămână fără fanfară; în condițiile în care tot timpul s-a spus pe toate canalele de comunicații:

- NU ne dorim desfiintarea Fanfarei "Argesul"

- NE dorim să readucem fanfara.

Cultura argeșeană atât de diversificată în trecut, NU trebuie să rămână din ce în ce mai săracă pe viitor.”, se arată pe pagina de Facebook a Fanfarei „Argeșul”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea