Război cu reclamații anonime la Costești. Să fie anonime, dar să știm și noi...

Despre tensiunile care există în cadrul USL în oraşul Costeşti s-a tot scris de-a lungul timpului şi, cel mai probabil, se va mai scrie în campania electorală ce va marca începutul anotimpului fierbinte.
Motivul pentru care revenim în acest material asupra subiectului este acela că, la începutul săptămânii trecute, pe adresa Consiliului Judeţean Argeş a sosit o plângere anonimă care îl vizează pe fostul primar de Costeşti, Dan Vasile, candidatul susţinut de Partidul Conservator pentru funcţia de viitor primar, pe principiul ezoteric că ceea ce a fost va mai fi.
Întrucât personajul anonim care a înaintat această plângere este o persoană publică cu destul de multă greutate, putând fi catalogată drept o persoană supraponderală și cu un risc crescut de obezitate, datorită scaunului pe care îl ocupă, îl lăsăm fix acolo unde îi e locul, adică în anonimat.

Adrian Macovei, în pragul dedublării de personalitate

Lucrurile devin amuzante din momentul în care directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, domnul Adrian Macovei, întrebat fiind dacă va da curs acelei anonime, ne-a răspuns că legea nu îl obligă să reacţioneze la acest gen de sesizări, dar că va solicita totuşi un fel de lămurire a situaţiei. 
Situaţie cu adevărat ingrată pentru domnul Macovei, care se vede azvârlit într-o adevărată disonanţă cognitivă, fiind preferabil pentru dumnealui să fi fost azvârlit într-o arenă a leilor.
Să ne explicăm puţin.
Sesizarea la care facem referire readuce în discuţie faptul că Dan Vasile, consilier la Centrului de Plasament Special, în loc să stea la locul de muncă, face poteci pe la cârciumile din Costeşti.
Noi nu credem nici în ruptul capului că un pretendent la funcţia de primar ar putea face altfel de poteci decât la modul propriu, ca o activitate cuprinsă în planul de urbanism al domniei-sale. Orice alte insinuări le lăsăm în seama anonimului.
Deci, până aici, toate bune şi frumoase.
Dar cum anonimul s-ar putea să aibă interese directe în discreditarea lui Dan Vasile, fiind un presupus candidat la aceeaşi primărie din partea unui alt partid din cadrul trioletului uselist, partid reprezentat la cel mai înalt nivel judeţean de patronul spiritual al domnului Macovei, conflictul interior al acestuia riscă să capete dimensiuni îngrijorătoare.

O dramă sfâşietoare care s-ar putea sfârşi cu o sinucidere politică

Spunem acest lucru întrucât, mai ceva timp în urmă, domnul Macovei uneltea chiar cu Dan Vasile în persoană la uzurparea din funcţie a preotului Emil Constantinescu din scaunul de director al Centrului de Plasament din Costeşti, când în locul acestuia a fost pusă nimeni alta decât cumnata lui Dan Vasile.
Acuma nici noi nu îl plângem de milă pe fostul şofer al Prea-Sfinţitului Calinic, întrucât ne aducem aminte de perioada în care părintele Constantinescu juca rolul principal în ditamai scandalul mediatizat la nivel naţional, în care acesta era acuzat de viol pe vremea când era director la  Centrul  de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă, de unde a fost mutat la Costeşti de nimeni altul decât de Adrian Macovei în persoană.
Sfâşiat între interesele de partid şi realţia dubioasă cu Dan Vasile, este greu de anticipat ce decizie va lua Adrian Macovei în ceea ce îl priveşte pe cel care face obiectul plângerii anonime.

Fostul Primar de Costeşti, Dan Vasile, mizează pe amnezia colectivă a cetăţenilor

Că Dan Vasile (foto) a mai făcut de-a lungul timpului obiectul diferitelor cercetări  privind anumite cheltuieli bugetare sau anumite achiziţionări de terenuri prin Costeşti, sunt chestiuni care atârnă de gâtul conservatorului precum o piatră de moară. Că anonimul plângerii depuse la Consiliul Judeţean îi promitea pârâtului că o să îl facă viceprimar când o să câştige alegerile, asta e deja de domeniul istoriei.
Că în ecuaţia uselistă îl mai avem în vedere şi pe actualul viceprimar de Costeşti, liberalul Florin Sandu, care, cu sprijinul consilierilor pedelişti l-au înlăturat din funcţie pe anonim, asta vorbeşte de asemenea despre asimilarea politicii cu cea mai veche meserie din lume.

La Costeşti, şi nu numai, se cere de urgenţă achiziţionarea unei vidanje de mare capacitate

Cam acesta este izul ce răzbate din interiorul camerelor în care potentaţii vremii sunt protejaţi şi păstoriţi de Jupânul cel Mare: sfere de influenţă oculte, trădări, uneltiri, comploturi meschine, repoziţionări în funcţie de interesele imediate, înjunghieri pe la spate, într-un cuvânt, toate ingredientele unui scenariu care provoacă dezgust şi indignare.
În această situaţie, ne punem o întrebare legitimă: contează cu ceva interesele cetăţeanului? Sau este redus la o existenţă de efemeridă, care durează doar cât să îşi pună ştampila pe buletinul de vot, după care, asemenea maurului din Shakespeare, poate să moară întrucât şi-a făcut datoria?
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea