Universitatea din Pitești îi oferă medicului Andrei Găitan o garsonieră studențească

# Ies la suprafață noi informații în cazul dr. Găitan. În trecut, medicul ar fi refuzat cel puțin o locuință de serviciu

# Rectorul UPIT: „Vă rog să mă iertați pentru naivitate!”

Universitatea din Pitești, prin rectorul Dumitru Chirleșan, s-a implicat în problema medicului Andrei Găitan care susține că nu a primit o locuință de serviciu, deși a cerut Spitalului Județean de Urgență Pitești în repetate rânduri, în ultimii cinci ani, acest lucru. Dr. Găitan spune că face naveta zilnic, între București și Pitești.

Cum medicul a declarat că nu i s-ar fi oferit o locuință de serviciu în Argeș până acum, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, a fost dispus să îi pună la dispoziție o garsonieră în campusul universitar.

„Dată fiind poziția de acum stabilită a UPIT ca factor integrator local și regional și având în vedere nevoia unei locuințe precum și faptul că nu i s-a oferit o locuință de serviciu, UPIT ii oferă o garsonieră în Campus. Doar să ia legătura cu noi”, a precizat Dumitru Chirleșan, pe Facebook.

Legat de acest subiect, am luat legătura cu rectorul Dumitru Chirleșan care ne-a precizat următoarele. „Putem să îi dăm o garsonieră studențească. Acum să nu își închipuie că este de lux, e ca în cămin. I-o închiriem, nu ar fi singurul extern care locuiește în cămine”. Rectorul UPIT susține că a fost motivat să facă acest gest în urma postării doctorului Găitan, de pe rețelele de socializare, în care medicul susținea că nu i s-a oferit niciodată o locuință de serviciu în Argeș. Se pare, însă, că doctorul ar fi mințit, refuzând, în trecut, o astfel de locuință oferită de SJU Pitești.

„Am un acut sentiment de amărăciune. Domnul doctor Andrei Găitan, de-acum celebru luptător anti-sistem, nu ne-a căutat.  E dreptul dumnealui de a nu accepta o garsonieră în campusul UPIT. Ce mă amărăște însă e faptul că am aflat că în problema locuinței de serviciu, dumnealui a mințit. Cel puțin o dată a refuzat o asemenea locuință, oferită de SJU AG. Așa că îmi exprim regretul că am reacționat conform educației mele și conform cu rolul UPIT, asumat de toată comunitatea academică. Restul, e tăcere și rușine. Câți profesori, oare, locuiesc cu chirie, cu venituri mult mai mici și fără a li se oferi locuințe de serviciu!?Vă rog să mă iertați pentru naivitate și pentru că am crezut și că politicienii noștri chiar doresc să rezolve o problemă socială. Se pare însă că maniera infantilă de a face politică nu s-a estompat nici pe departe”, a precizat, recent, Dumitru Chirleșan, pe rețelele de socializare.

# Spitalul Județean, despre atribuirea locuințelor: „Prioritate au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice”

Amintim că scandalul locuințelor de serviciu a plecat de la o postare a doctorului Andrei Găitan, pe Facebook, care s-a viralizat rapid. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti (SJUP) a transmis public, vineri, o serie de precizări, după ce medicul  Andrei Găitan, chirurg din 2017 la Spitalul Judeţean Argeş, a reclamat faptul că în cei cinci ani de când lucrează la unitatea medicală nu i s-a oferit niciodată o locuință de serviciu.

„Spitalul Județean de Urgență Pitești a întreprins, în permanență, demersuri în a atrage medici, în special tineri. În acest sens, fără a avea obligativitate legală, s-a preocupat să le asigure locuințe de serviciu, fapt care s-a și materializat cu sprijinul Primăriei Pitești. Menționăm că SJUP NU deține un fond de locuințe (nici în proprietate, nici în administrare). Referitor la atribuirea locuințelor, aceasta se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social. Prioritate în acest sens au avut și au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice”, se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În ceea ce primește medicul epidemiolog care a primit, recent, o locuință de serviciu, conducerea Spitalului Județean susține următoarele:

„Cât privește postul de medic epidemiolog, la care se face referire, se cunoaște faptul că la nivel național se înregistrează deficit de personal în această specialitate. Tocmai de aceea, am fost bucuroși că doamna doctor a ales SJUP. Precizăm că, în ultimii doi ani, de 4 ori a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de medic epidemiolog, fără a se înscrie vreun candidat. Cu mare dificultate, prin transfer, am reușit să atragem specialistul actual, fără de care SJUP nu își poate desfășura activitatea, conform normelor în vigoare. Având în vedere contextul epidemiologic actual, ținând cont că doamna doctor nu are domiciliul în Pitești, fiind nevoită să parcurgă drumul Pitești - Craiova și invers, zilnic, că este mamă a doi copii și unic întreținător de familie și luând în considerare necesitatea ca medicul epidemiolog să aibă diponibilitate permanentă, considerăm că decizia nu este doar justificată, ci și absolut necesară.

 

Ne dorim ca serviciile medicale oferite în cadrul SJUP să fie de calitate, iar implicarea conducerii în acest sens este constantă, prin asigurarea unui mediu de lucru la standarde înalte, prin aparatura performantă achizitionată în ultimii ani, dar și asigurarea de echipamente de protecție, absolut necesare. Vă asigurăm că se depun eforturi pentru ca toți medicii să fie mulțumiți de condițiile de lucru, fără discriminare, dar prioritizând situațiile de urgență, tocmai pentru a veni în sprijinul bolnavilor, în raport de nevoile actuale”.

 

# Dr. Găitan: „Mă bucur că am atras atenția asupra unui subiect ce reprezintă REALITATE pentru colegii mei ce se deplasează pe distanțe mari până la locul de muncă”

După postarea, de pe rețelele de socializare, în care a povestit cum face zilnic naveta de la București la Pitești, doctorul Andrei Găitan a revenit cu o altă postare în care spune că a fost contactat de reprezentanții mai multor instituții ale statului, în încercarea de a se remedia problema locuințelor de serviciu.

„În primul rând, aș vrea să le mulțumesc, sincer, tuturor celor care au comentat. Realmente unele mesaje m-au impresionat profund, mi-au bucurat sufletul și mi-au reamintit de ce medicina merită orice sacrificiu. (…) Am fost contactat, din cadrul Primăriei Pitești, de domnul primar si domnul prefect ce s-au arătat interesați de situația descrisă de mine. Până în prezent nu am fost amenințat de nimeni și spun asta pentru ca am primit des această întrebare. Aș vrea să închei prin a vă spune că nu doresc să pozez într-un justițiar, într-un Robin-Hood al sistemului de sănătate. Nu doresc să ocup vreo funcție în cadrul spitalului sau pe altundeva. Vreau să îmi văd de carieră și atât. Aspectele legate de partea birocratică și de organizare nu ma interesează câtuși de puțin. Cred că asemenea probleme sunt treaba autorităților. Cu toate că am deranjat tare, anumite persoane și personaje, mă bucur că am atras atenția asupra unui subiect ce reprezintă REALITATE pentru colegii mei ce se deplasează pe distanțe mari până la locul de muncă. Daca cele scrise de mine vor reprezenta chiar și un mic pas în calea rezolvării unei probleme destul de complexe, atunci îmi asum fericit toată antipatia generată și repercursiunile”, a postat dr. Andrei Găitan, vineri – 8 iulie, pe Facebook, în urma valului de reacții de la nivel județean și național.

Situația dr. Găitan a ajuns și în atenția primarului Cristian Gentea. „Situația neplăcută în care se află din motive pe care nu le cunosc în amănunt, doctorul Andrei Găitan, a fost în atenția mea, imediat după ce am aflat-o! Ieri (7 iulie n. red), puțin după ora 16 am vorbit cu medicul, o poate confirma! Municipalitatea are protocol cu Spitalul Județean, a dat locuințe de serviciu, la solicitare! 8 apartamente sunt chiar acum la dispoziția spitalului. Îmi pare rău că a devenit “virală” pe facebook o asemenea postare în care se induce opinia că primăria este, în parte, vinovată în acest caz! Să rezum: avem date locuințe de serviciu, suntem preocupați și implicați corect și permanent în nevoile Piteștiului!”, a precizat primarul Piteștiului.

# Medicul lucrează în cadrul Spitalului Județean din anul 2017

Dr. Andrei Găitan activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, în Secția ORL, încă din anul 2017. Pe parcursul celor cinci ani de activitate la Județean, acesta a realizat mai multe intervenții chirurgicale în premieră pentru județul Argeș. Una dintre ele a fost chiar evidențiată de conducerea Spitalului Județean în anul 2020. „Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic de la SJUP este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenți medici care activează în cadrul unității noastre. Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr. Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu”, se arată într-un comunicat emis de SJUP în anul 2020.

Medicul Andrei Găitan este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”-București, cu rezidențiatul la Spitalul Clinic Colțea și cu stagii de pregătire în străinătate. Doctorul activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, în Secția ORL, din prima zi a lui 2017. Pe lângă chirurgie oncologică, traumatologie, chirurgie funcțională ORL, medicul abordează și partea de chirurgie endoscopică.

Foto: Andrei Gaitan - Facebook

A.V.

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea