Trei zile și trei nopți de muzică rock la Stonebird Festival, în comuna Corbi

 

Între 12-14 august, în comuna Corbi se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Stonebird Festival. Doar câteva zile ne mai despart până la ediția din acest an, unde vor fi prezente 15 formații importante ale rock-ului.

Nicu Covaci, liderul și fondatorul trupei Phoenix, a venit marți, 9 august, la Pitești la conferința de presă prilejuită de Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România.

„Sunt foarte plăcut impresionat că ne-ați invitat. Admir eforturile pe care le faceți pentru un asemenea eveniment. Sunt fericit să fiu aici. Să vedem ce putem să facem pentru marele public!”, a precizat Nicu Covaci.

 

La Pitești, liderul Pheonix a mai anunțat că vrea să organizeze un concert la care să ia parte toți cei care au făcut parte din trupă, de-a lungul timpului. „Pheonix împlinește anul acesta 60 de ani. Aș vrea să fac un concert în care să îi invit pe cei care au făcut parte din trupă”, a mai adăugat artistul.

 

Programul Stonebird Festival pentru cele 3 zile și 3 nopți de distracție este următorul:

Vineri: Bucium, White Mahala, LUPII lui Alex Calancea, Dirty Shirt, Phoenix;

Sâmbătă: Uniforma, ZOB, Timpuri Noi, Bucovina, Iris – Cristi Minculescu, Valter&Boro);

Duminică: C.A.S.H., New Jersey (cea mai cunoscută trupă-tribut Bon Jovi din lume0, Altar, Trooper și Cargo.

Pentru a evita aglomerația, porțile festivalului se vor deschide de vineri, ora 13:00, însă accesul în camping și în parcare se va putea face încă din 10-11 august.

„Ne dorim să creștem și să facem un eveniment frumos în județul nostru, în Argeș, pentru că ne place, suntem patrioți locali. Vom avea o zonă de food&drinks unde participanții vor găsi tot ce este nevoie, bucate tradiționale, cât și grătare, băutură etc.”, a precizat Mihai Capet, co-organizator al festivalului Stonebird.

Biletele se găsesc încă pe AmBilet.ro sau la intrarea la festival. Prețul unui bilet este de 250 de lei până pe 11 august inclusiv. Cei care își vor achiziționa abonamente în ziua festivalului vor plăti 300 de lei. Camparea și parcarea sunt gratuite pentru posesorii de  abonamente.

Locuitorii comunei Corbi au acces gratuit la festival.

„Pregătim toată suprafața pe care se organizează festivalul. Susținem și noi o parte din costurile de la scenă. În fiecare an noi ne ocupam de închirierea containerele de toalete și dușuri. Anul acesta e un pic diferit, pentru că ne-am decis să facem noi toaletele și dușurile. E o investiție care se va amortiza în timp și va rămâne acolo. Ne folosim de această investiție atât la Stonebird cât și la Rapsodia Păstorească. (...) Cei din comună intră gratuit la festival pe baza buletinului”, a precizat Anca Baciu, primarul comunei Corbi.

De asemenea, persoanele cu dizabilități vor beneficia de acces liber la Stonebird. Concertele de la Stonebird vor fi traduse în limbajul mimico-gestual de către Lavinia Chiţu, interpretă autorizată în limbajul mimico-gestual.

„Duminică, pe 14 august, voi interpreta trupa Cargo în limbajul semnelor. Publicul surd va veni în față pentru a vedea ce se traduce. Vor fi undeva la 10-12 persoane. Au fost concerte, de exemplu la Timișoara, la care au participat și 80 de oameni”, a precizat Lavinia Chițu.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea