A început BAC-ul de toamnă

Examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 19 august, dar în județul Argeș nu avem absolvenți care să susțină această probă.

În județul Argeș, examenul de bacalaureat este organizat în 5 centre de examen, după cum urmează: Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești; Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Pitești; Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” Pitești; Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș; Liceul Tehnologic ”Dan Barbilian” Câmpulung.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1115 candidați, dintre care 680 candidați din promoția curentă, respectiv 435 candidați din promoțiile anterioare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea