Viitorul cămin de la UPIT - în impas! Aceeași problemă ca la Sala Polivalentă

La Pitești, problemele se repetă! Când s-au pornit lucrările la noua Sală Polivalentă din municipiu s-a descoperit că, pe terenul unde urma să fie construită investiția, finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI), trecea o reţea de canalizare pluvială, pe o altă poziţie şi la o altă adâncime decât cele puse la dispoziţie în documentele din faza de licitaţie. Problema a fost remediată, doar că și costurile au fost pe măsură. Peste 11 milioane de lei a costat Primăria Pitești întreaga mutare a rețelei. Iată că, la doi ani de atunci, situația se repetă! Culmea, la mijloc se află tot o lucrare finanțată de CNI. Este vorba despre construirea unui nou cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale.

 

UPIT s-a aflat printre puținele universități din țară care urma să primească finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unui cămin studențesc. Lucrarea a fost scoasă la licitație și atribuită în aprilie 2021. Câștigătoarea licitației a fost o asociere de firme SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL, cu 12.089.886,59 lei, fără TVA.  Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. S-a propus construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu 200 de locuri de cazare.

 

La un an și jumătate de la atribuirea contractului au apărut și surprizele! S-a descoperit că pe terenul unde urma să fie construit căminul se află o conductă  subterană care face imposibilă realizarea obiectivului.

„S-au încurcat rău de tot lucrurile. S-a descoperit acum, făcând studii și analize comparative, că pe locație trece dedesubt o magistrală de termoficare a orașului. Primăria a zis că nu o mută. Noi, Universitatea din Pitești, dacă ar trebui să ne asumăm lucrarea, ea ar costa cât căminul. Facem demersuri la Minister să schimbăm locația, să ne ducem în Doja, că între timp am obținut titlul de proprietate. (...) Dacă ne permite ministerul să mutăm locația o vom lua de la capăt. Nu am pierdut contractul, nu am pierdut banii doar că suntem într-un impas tehnic”, a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea