O firmă piteșteană va realiza o lucrare de 1 milion de euro la Universitatea din Pitești

# „A dat Dumnezeu! Nu degeaba ne-am rugat toți anii aceștia!”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan

A patra licitație a fost cu noroc! În sfârșit există un constructor dornic să realizeze parcarea de la Universitatea din Pitești, în zona campusului din Târgu din Vale. Și asta după ce Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT, și-a exprimat îngrijorarea în spațiul public argeșean, cerând efectiv constructorilor să-și arunce ochii și în ograda lor. „Am ajuns de mă rog, efectiv, de mari constructori: «Haideți, mă, să îmi luați și mie banii!». Nu vin pentru că nu suntem atractivi!”, spunea în luna iunie, pentru Atitudine în Argeș, rectorul Dumitru Chirleșan. Iar strigătul conducerii universității a fost auzit, câteva luni mai târziu, de o firmă din Argeș.  Delta Termo Construct 1999 SRL din Pitești, firmă controlată de omul de afaceri Donel Văsîi, a fost singura societate care a depus o ofertă pentru proiectul „Lucrări de intervenție la Universitatea din Pitești’’: Realizare alei, renovare parcaj acoperit (corp R) și pasarelă de legatură”.

O lucrare în valoare de aproximativ 5.000.000 lei cu TVA (circa 1 milion de euro). Perioada de realizare a lucrărilor este de 360 de zile, de la semnarea contractului, ceea ce înseamnă că, începând cu anul universitar 2023-2024, personalul didactic și administrativ al Universității cât și studenții vor beneficia de o parcare nouă și modernă.

„Avem o firmă înscrisă, a dat Dumnezeu! Nu degeaba ne-am rugat toți anii aceștia! La anul am putea să avem și noi, în sfârșit, o parcare cu aici în Târgu din Vale. E una dintre obsesiile mele. A devenit obsesie. La trei licitații nu a venit nimeni, în sfârșit a venit la a patra. Vrem să o vedem gata, să eliminăm garduri, să eliminim aspectul ăsta arhaic, să o facem modern cum am văzut eu prin alte părți în lume. Separările să fie cu valuri de pământ și strat de flori. Bariere inteligente încât să se treacă dintr-o zonă în alta numai pe bază de acces, pe citit de număr. Vrem să avem niște servicii de calitate pentru parcare. Lucrarea este de circa 5 milioane de euro cu tot cu TVA. La banii aceștia cu greu s-a prezentat cineva. Firmele din Argeș se pare că sunt mai mult decât îmbuibate cu lucrări încât li se pare măruntă asta”, ne-a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.

Dumitru Chirleșan: „Anul viitor am putea să începem anul academic într-un «campus boboc»”

Suprafața estimată pentru realizarea lucrărilor proiectate este de 15.000 mp. „Având în vedere numărul mare al persoanelor (studenților în special) ce frecventează cursurile Facultăților din cadrul Universității Pitești, pentru buna desfășurare a activităților se impune asigurarea de locuri de parcare și alei carosabile care să fluidizeze circulația și să ordoneze locurile de parcare în spațiul/terenul liber neamenajat dinspre strada Gheorghe Șincai cât și în zona acoperită a corpului R, zona ce în prezent este aproape neutilizată. De asemenea, se dorește sistematizarea întregii zone de așa natură încat apele provenite din precipitații să fie preluate și dirijate atât prin sistemul existent (geigere și rigole pluviale) cât execuția unui sistem nou racordat la canalizarea pluvială a orașului. Prin urmarea, necesitatea și oportunitatea execuției lucrărilor este evidentă și cu repercusiuni pozitive, atât pentru personalul didactic și administrativ al Universității cât și pentru cursanții care frecventează cursurile și implicit pentru locuitorii mun. Pitești și persoanele care tranzitează, locuiesc sau își desfășoara activitatea în zonă. Dupa finalizarea lucrărilor se va asigura astfel desfășurarea circulației rutiere și pietonale în condiții de siguranță, fluidizarea circulației și ordonarea locurilor de parcare în zona dinspre strada Gheorghe Șincai cât și în zona acoperită a corpului R, refacerea zonelor cu infiltrații pe zona pasarelei pietonale și în zona treptelor și rampelor de acces”, se arată în documentele Universității din Pitești, care au fost depuse în SEAP.

Iar în următoarea perioadă, dacă nu mai apar alte lucruri neprevăzute, urmează se se semneze contractul.

„S-au semnat procesele verbale de recepție a finalului de achiziție. Suntem în etapa semnării contractului. Eu zic că în maxim o lună vor începe să lucreze aici. Anul viitor am putea să începem anul academic într-un «campus boboc»”, a mai precizat rectorul UPIT.

Ce lucrări a mai realizat firma afaceristului Donel Văsîi

Delta Termo Construct 1999 SRL este o societate controlată de omul de afaceri Donel Văsîi. În ultimii ani, firma s-a impus pe piața construcțiilor, având mai multe contracte importante atât în Argeș cât și în afara județului. Ea este una dintre firmele care au fost implicate în reabilitarea Pieţei Primăriei Pitești şi a celebrului WC de 400.000 de euro. Printre colaborările avute cu municipalitatea piteşteană mai amintim modernizarea blocului Coremi, reabilitarea căminului de la Liceul cu Program Sportiv. La începutul acestui an a obținut și contractul privind regenerarea urbană în zona marginalizată a municipiului Pitești (zona bl. G1 cartier Războieni și zona bloc Coremi, b-dul. Petrochimiștilor), în valoare de 5,6 milioane de lei, fără TVA. De asemenea, a realizat, recent, și lucrările de construcţie a complexului de locuinţe protejate şi a centrului de zi de la Băbana, destinat persoanelor cu dizabilităţi. O investiţie pe fonduri europene, în valoare de peste 3,1 milioane de lei, fără TVA, a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. În portofoliul firmei argeșene sunt menționate și alte lucrări din țară și de peste hotare, precum: execuție instalație de încălzire la Unitatea Militară 02547 din București, montaj panouri solare la Primăria sectorului 2, execuție stații de pompare la clădirea Universității din București etc. În ultimii doi ani (2020-2021), firma a avut o cifră de afaceri netă de peste 19 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea