S-a așezat piatra de temelia pentru nouă mănăstire de la Corbi

# Se dorește realizarea unei stăreții, unor chilii și a unei cantine

Pe 1 octombrie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Modovei și Bucovinei, și ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, au oficiat slujba de sfințire pentru noua mănăstire de la Corbii de Piatră. A fost așezată piatra de temelie pentru paraclisul noii mănăstiri care se va ridica în apropierea bisericii rupestre. Locul ales pentru noua mănăstire are o semnificație deosebită pentru Înaltpresfințitul Teofan, acesta fiind fiu al satului Corbi.

 

Aici se va ridica în prima etapă un paraclis cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului”, „Sfântul Ioan Rusul”, „Sfântul Neagoe Vodă Basarab” și „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel”. Într-o altă fază a proiectului, obștea Mănăstirii Corbii de Piatră va construi și un așezământ monahal, alcătuit din chilii, bibliotecă și spații administrative

 

Toate lucrările au fost încredințate părintelui ieromonah Ignatie (Ioan) Gorunescu, starețul Mănăstirii Corbii de Piatră, și preacuviosul ieromonah Ioanichie (Florin) Sturzeanu, economul mănăstirii.

Complexul nou este realizat pe un amplasament situat la aproximativ 200 metri distanță de biserica rupestră, în afara zonei de protecție a monumentului istoric. „Ansamblul va forma o incintă cu 4 laturi, având în centru biserica, amplasat pe un teren în pantă orientat spre nord-vest. Construirea complexului este planificată a se desfășura în trei etape. Etapa 1-a va cuprinde latura estică și jumătatea dinspre est a laturii sudice a incintei. Etapa a 2-a va cuprinde cealaltă jumătate a laturii sudice și construcția centrală a bisericii. Etapa a 3-a va cuprinde laturile de nord și de vest, precum și infrastructura și amenajările terenului înconjurător”, se arată în documentele construcției.

Pentru implicare în cele realizate până în prezent, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit actualului primar Anca Alina Baciu medalia eparhială ,, Sf. Mc. Filoteea”, precum și fostului primar Mihai Ungurenuș, medalia eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”. De asemenea, ieromonahul Ioanichie (Florin) Sturzeanu a primit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Alex Vlaicu

 

Foto: Cristian Gheorghe

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea