Taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 50%

De necrezut! Primul-ministru Nicolae Ciucă a anunţat că taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 50%, după ce senatorii PSD şi PNL au depus un amendament în acest sens. Vestea cade ca un trăznet, într-o perioadă extrem de grea, din punct de vedere financiar. Coaliţia de guvernare joacă la două capete. Pe de-o parte caută să majoreze pensiile cu câţiva lei, iar pe de altă parte ne rupe la taxe şi impozite. Primarii din toată ţara au fost deja informaţi despre aceste măsuri.

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliției, a fost discutat şi cu reprezentanții autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Județene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din

Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”, a precizat premierul Ciucă, la o conferinţă de presă, potrivit România TV.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea