„Poteca Zimbrilor” - traseu de agrement în Budeasa

Poteca Zimbrilor” este noul traseu de agrement care a fost creat în comuna Budeasa. Primăria în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin au reușit marcarea a 13 kilometri ai acestei poteci de care amatorii de mișcare pot profita fie pe jos, fie cu bicicleta. Traseul este marcat din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă, benzi orizontale alb-roșii și plăcuțe informative.

„Din dorința de a promova relieful și peisajele de care beneficiază comuna Budeasa, Primăria a acceptat provocarea realizării unui traseu de agrement, astfel, în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin, formată dintr-un grup de voluntari tineri, iubitori de natură și de mișcare ce și-au propus să lege Piteștiul de munte, la pas sau pe bibicletă, a luat naștere traseul “Poteca Zimbrilor”.

Primul sector din acest traseu a fost realizat deja în Comuna Budeasa, unde cu ajutorul Primăriei s-a reușit marcarea a 13 kilometri ai acestei poteci de agrement și recreere. Poteca este marcată cu benzi orizontale alb-roșii, plăcuțe informative și din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă. Bornele kilometrice au fost montate cu scopul de a ajuta la orientarea în teren, cât și la setarea limitei de kilometri pentru fiecare amator de mișcare în aer liber. Poteca poate fi parcursă atât pe jos, cât și cu bicicleta, diferența de nivel fiind de 200 metrii, iar faptul că în portorție de 90% aceasta se află prin pădure, face ca traseul să asigure un confort termic sporit, atât vara, cât și iarna!”, a informat Primăria Budeasa.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea