Un polițist din Argeș - arestat la domiciliu pentru trafic de influență

 

Un agent de poliţie din Argeș a fost reținut pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C. este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Permise ca să îi ajute soția să promoveze proba practică.

În cele din urmă, pe 13 octombrie, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore în cadrul unui dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

Vineri, 14 octombrie, Tribunalul Argeș a dispus faţă de polițist măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 13.10.2022, în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Argeș au pus în executare un mandat de aducere privind un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, şef post poliţie, acesta având la acel moment calitatea de suspect.

În fapt, potrivit actului de învinuire, în cursul anului 2022, agentul de poliție ar fi pretins și primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii celui dintâi de a interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceștia să o ajute pe soția bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Agentul de poliție a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, unde, după desfăşurarea unor noi acte procedurale, s-a dispus faţă de acesta punerea în mişcare a acţiunii penale, iar procurorul de caz a emis ordonanță de reținere față de acesta, pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de 14.10.2022, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul d epe lângă tribunalul Argeș.

În cadrul acestui dosar penal, pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești și al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea