Un polițist din Curtea de Argeș și-a dat demisia după ce a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influență

 

# A primit bani pentru a ajuta o persoană să obțină permisul auto

Un agent de poliţie din Curtea de Argeș a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat la domiciliu pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă. Alexandru Ionuț C., șef post poliție, este acuzat că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto.

 

Polițistul are calitatea de suspect într-un dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

„În fapt, potrivit actului de învinuire, în cursul anului 2022, agentul de poliție ar fi pretins și primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii celui dintâi de a interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceștia să o ajute pe soția bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

La sfârșitul săptămânii trecute, față de agentul de poliție a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, în urma acestei decizii polițistul și-a dat demisia din funcție.

„În temeiul disp. art.227 alin.1 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului C. Alexandru Ionut, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art.227 alin 2 C.p.p.rap. la art.218, art.219 C.p.p. dispune faţă de inculpatul C. ALEXANDRU IONUT, măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.10.2022 şi până la data de 12.11.2022, inclusiv. În baza art.221 alin.(1) C.p.p. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în…, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(2) C.p.p., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii şi experţii, precum şi celelalte persoane cercetate în cauză în calitate de suspect sau inculpat. În baza art. 221alin. (4) C.p.p. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare/comunicare.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată de agentul de poliție.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea