S-a predat către Ministerul Dezvoltării amplasamentul unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”

Un nou pas importatnt pentru o bază ultramodernă în Pitești. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, predarea amplasamentului unde se va construi noul stadion „Nicolae Dobrin”, către Ministerul Dezvoltării, prin CNI.

„Beneficiul pe care îl aducem Piteștiului, prin construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” este imens! Pe lângă o bază sportivă ultramodernă, omologată la nivel UEFA 4, ridicată de la zero (pe un teren care aparține, în sfârșit, municipiului!) din bani guvernamentali - aproximativ 100 de milioane de euro, infrastructura complexului reprezintă un câștig exponențial din activități sportive, conexe și de spectacole.

Și, poate cel mai important: doar 1,7% din totalul investiției se face din bani de la bugetul local! Prin comparație, doar 2 exemple de investiții din fonduri atrase:

 

- Sala Polivalentă: în final, contribuția municipalității ajunge la aproximativ 10% din valoarea investiției, ca urmare a cheltuielilor generate suplimentar și neeligibil de ovoid, zidul de sprijin, amenajările exterioare și parcări (inițial, în urma Hotărârii de Guvern, participarea municipiului trebuia să fie de 6,4%);

- Reabilitarea Colegiului Tehnic „Armand Călinescu”: 59% din valoarea investiției este contribuția bugetului local! În concluzie, noul stadion „Nicolae Dobrin” reprezintă cel mai sustenabil obiectiv de investiții din istoria Piteștiului!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea