EXCLUSIVITATE!!! Constantin Nicolescu nu mai candidează la Consiliul Judeţean. A.N.I. nu se lasă

# Amănunte în exclusivitate de la procesul de vinerea trecută al președintelui C.J. Săptămâna trecută, pe 9 martie, la Târgu Mureş, Constantin Nicolescu a avut proces cu Agenţia Naţională de Integritate. Deşi avocatul preşedintelui CJ Argeş a făcut tot posibilul pentru a obţine o amânare a procesului, acest lucru nu a fost admis de instanţă. În cazul în care instanţa va da o hotărâre nefavorabilă lui Constantin Nicolescu, acesta nu va mai putea candida pentru şefia Consiliului Judeţean Argeş. Avocatul lui Constantin Nicolescu, în pledoaria sa, a recunoscut că acesta este în incompatibilitate, dar puţin, călcând doar pe „un colţ de iarbă”. Instanţa nu a putut fi înduplecată, rămânând ca pe 16 martie să se pronunţe în procesul dintre Constantin Nicolescu şi ANI.

Un metru cub de dosare nu au impresionat instanţa de judecată

Procesul preşedintelui Constantin Nicolescu cu ANI a intrat pe ultima sută de metri. Avocatul care îl reprezintă pe preşedintele CJ Argeş în procesul cu Agenţia de Integritate a fost luat prin surprindere de instanţa de judecată. Acesta a încercat să obţină o amânare a judecării, aducând în faţa instanţei peste 15 bibliorafturi de acte, prin care se încerca lămurirea contractelor cu Autopro Mond şi Mac Auto. Deşi Constantin Nicolescu este acuzat de ANI că a încheiat contracte cu societăţi la care este asociat domnia sa şi soţia, avocatul său a încercat o diversiune, întregul discurs fiind axat pe contractele cu aceste două societăţi comerciale. Cu toate că firma Dinik Mar, firma la care Viorica Nicolescu, soţia lui Constantin Nicolescu este acţionar principal este una din firmele pe care ANI le aduce în discuţie în dosarul de incompatibilitate al lui Constantin Nicolescu, toată pledoaria avocatului a ocolit această societate comercială. Avocatul preşedintelui CJ Argeş a intrat în sala de judecată cu un geamantan pe rotile, acest geamantan fiind plin de acte. Prin această multitudine de dosare, avocatul a fost convins că va reuşi amânarea judecării acestui proces. Instanţa a făcut o concesiune, dând termen de pronunţare pentru data de 16 martie. Sunt convinsă că nu este timp fizic pentru a lectura acel metru cub de hârtii, dar cu toate acestea judecătoarea a amânat pronunţarea pentru o săptămână.

Toate tertipurile avocăţeşti au lăsat rece instanţa de judecată

Avocatul lui Constantin Nicolescu a cerut dosarul la amânări. În momentul în care a fost luat dosarul şi judecătoarea a auzit motivul amânării, şi anume acela de a depune înscrisuri la dosar, aceasta a spus că nu se poate da o amânare, şi ca atare se va judeca procesul. Avocatul, ca orice avocat de valoare, mai avea şi alte procese în acea zi. Acesta a rugat instanţa să se discute dosarul atunci şi să nu se reia peste ceva timp, deoarece mai are un proces şi este din Bucureşti. Colegii avocaţi din sală au fost de acord şi a început discuţia pe dosar. Avocatul lui Constantin Nicolescu a început să care dosare care le punea la dispoziţia instanţei, şi după vreo 5 drumuri pe care le-a făcut cu braţele pline, şi-a început pledoaria.

Avocat: „Onorată instanţă, pentru un colţ de iarbă pe care a călcat clientul meu, trebuie să-l dăm afară de la Consiliul Judeţean?”

Avocatul a încercat să lămurească instanţa de nevinovăţia lui Constantin Nicolescu, spunând că acesta nu a făcut parte din comisiile pentru licitaţii, singura sa vină fiind faptul că a semnat contractele cu firmele la care acesta era acţionar, spunând chiar că dacă ar fi fost semnate de un vicepreşedinte, nu vede ce vină ar mai fi avut clientul său. Mai mult, acesta a susţinut că aceste contracte au fost de sume mici, şi chiar că firmele respective nu au obţinut niciun profit în urma acestor contracte cu Consiliul Judeţean. Apogeul pledoariei a fost în momentul în care avocatul a încercat să-l salveze pe Constantin Nicolescu, recunoscând că acesta este în incompatibilitate, dar această incompatibilitate este mică în comparaţie cu ditamai funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. „Onorată instanţă, pentru un colţ de iarbă pe care a călcat clientul meu, trebuie să-l dăm afară de la Consiliul Judeţean?” Judecătoarea a avut o ridicare de sprânceană la auzul acestor cuvinte, deloc pe gustul avocatului. Şi dacă stau şi mă gândesc bine, dacă un  colţ de iarbă costă în jur de 15 miliarde, cam pe cât ar fi trebuit să calce Constantin Nicolescu pentru a se considera ilegale aceste contracte?

Avocatul a ieşit din sală şi nu a vrut să dea nicio declaraţie presei

În momentul în care a ieşit din sală, avocatul lui Constantin Nicolescu nu a mai nimerit ieşirea, având un moment de ezitare şi părea că nu ar şti ce să facă. Acesta s-a oprit pe holul Curţii de Apel Târgu Mureş şi a avut două minute de gândire profundă. A pus mâna pe telefon şi a vorbit circa cinci minute, minute în care nu a reuşit să-şi găsească locul, învârtindu-se ca un leu în cuşcă. Nu am reuşit să auzim decât că nu i-a reuşit amânarea procesului şi nu rămâne decât să aştepte pronunţarea. Nu era foarte optimist avocatul şi nu spunea decât că a făcut chiar imposbilul, dar mai mult de atât nu s-a putut. După ce a încheiat discuţia telefonică am încercat să stăm de vorbă cu domnia sa. Ne-a refuzat, deloc politicos, spunând că nu are ce să ne declare. „Eraţi în sală ca şi mine. Ce pot să vă spun mai mult? Mă grăbesc şi nu pot sta de vorbă cu dumneavoastră. La revedere”. Grăbit foarte tare nu era domnul avocat deoarece a mai stat aproape un sfert de oră pe holuri, fără a face nimic. În momentul în care s-a hotărât să plece a uitat să ia geamantanul cu care a intrat în sala de judecată, întorcându-se după el după ce făcuse aproape 50 metri.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea