Consiliul Judeţean Argeş are de rambursat împrumuturi de 47 milioane RON şi 7 milioane euro pentru drumuri judeţene

# Anul acesta încep plăţile pentru împrumutul de 7 milioane de euro, iar drumul judeţean în care s-a dus o mare parte din bani este deja găurit. Din anul 2005 până în 2009 Consiliul Judeţan Argeş a contractat împrumuturi pentru modernizare şi reabilitare drumuri judeţene. Toate aceste împrumuturi au perioadă de graţie de 4 ani, iar rambursarea la cel mai mare împrumut începe anul acesta, în luna iulie.
- În anul 2005 au început împrumuturile pentru lucrări de investiţii pe drumurile judeţene. În septembrie 2005 CJ contractează un credit de la BCR Sucursala Piteşti, în valoare de 25.000.000 lei la care obţine 4 ani de graţie, iar rambursarea acestuia se face în 16 ani, începând cu 1.10.2009, ultima rată fiin scadentă în 22.10.2025.
- În octombrie 2005 se semnează un alt contract de împrumut, acum cu Raiffeisen Bank Sucursala Piteşti, având valoare de 10 milioane lei, perioadă de graţie de 4 ani, rambursarea se va face tot în 16 ani, ultima rată fiind în anul 2025, luna septembrie, destinaţia împrumutului fiind tot lucrări de investiţii pe drumuri de interes judeţean.
- În anul 2007 se semnează un contract de credit între CJ Argeş şi Dexia Kommunal Kredit Bank Viena, în valoare de 22 milioane lei, 4 ani de graţie, prima rată se plăteşte în noiembrie 2011, ultima rată fiin scadentă în anul 2027, luna septembrie, destinaţia împrumutului fiind modernizare şi reabilitare drumuri de ineres judeţean.
- În anul 2008, tot cu Dexia Kommunal Kredit Bank Viena se semnează un contract de împrumut de 7 milioane de euro, destinaţia banilor fiind investiţii pe drumuri de interes judeţean, 4 ani de graţie, iar rambursarea creditului începe în luna iulie 2012, ultima rată fiind scadentă în anul 2028, luna iunie.
Doar la acest ultim împrumut ne vom referi acum, deoarece nu a început încă rambursarea, iar drumul judeţean pe care s-a dus o mare parte de bani este deja găurit. Sursele noastre ne-au informat că din acest împrumut o mare parte s-a cheltuit pe DJ 702 Topoloveni-Dobresti-Boţesti. Lucrarea pe acest drum a costat aproape 9 milioane de lei, iar câştigătorul este nimeni altul decât General Trust. Deşi în acest moment nu s-a nu început plata creditului, drumul este deja găurit. Fotografiile făcute la sfârşitul săptămânii trecute pe acest drum spun mai mult decât am putea noi exprima prin cuvinte.    L.C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea