Săptămâna politică în Argeș

S-au pus bazele Alianţei pentru Argeş şi Muscel

La începutul săptămânii, pe malul lacului de la Călineşti, mai exact la restaurantul primarului Gavrilescu s-au pus bazele Alianţei pentru Argeş şi Muscel. Primari mai mult sau mai puţin PDL-işti, care nu au nicio reţinere în a se afişa cu Mircea Andrei, au fost la întâlnire cu şefii PDL din judeţ. Acolo, la drum de seară, într-un peisaj frumos, la malul lacului, toţi cei prezenţi şi-au jurat credinţă pentru următoarele câteva luni, că nu îi credem că jurămintele acestea vor ţine măcar un mandat de 4 ani. La cum se mişcă lumea politică şi traseismul politic este în floare, acest jurământ va dura până după alegerile locale. În toamnă se vor număra alţi boboci, mai mulţi sau mai puţini, în funcţie de procentul are va fi câştigat de această alianţă la alegerile din vară.

PNL nu are candidaţi pentru Consiliul Judeţean

Pentru posturile de consilieri judeţeni PNL nu are candidaţi. Cum Constantin Nicolescu a anunţat că va negocia cu Iani Popa în funcţie de rezultatele din 2008, liberalii argeşeni nici nu mai dau buzna cu candidaturile pentru consilieri la judeţ, deoarece locurile sunt limitate. Şefii liberalilor sunt împăcaţi cu gândul că vor avea maxim acelaşi număr de consilieri ca în 2008, şi aceştia spun că oricum nu au oameni mai mulţi care să-şi dorească această funcţie. Împărţeala dintre PSD şi PNL am înţeles-o, sau nu, dar e cât de cât explicată, dar unde este puiul mai mic din USL? Partidul Conservator nu se găseşte în aceste negocieri? Cornel Lazăr nu va fi consilier judeţean? Pentru ce a plecat domnia sa de la PNG, cu aproape tot staful din conducerea partidului lui Becali? Colegii săi din USL nu ştiu că acesta a făcut mutarea politică pentru funcţie de consilier judeţean? Facem un apel public la cei de la USL: Nu uitaţi şi de Cornel Lazăr! Vrea şi domnia sa să fie consilier judeţean. Ajutaţi-l!!!

La Curtea de Argeş candidaţii USL se bat în sondaje

La Curtea de Argeş situaţia candidatului USL rămâne la fel de incertă ca şi până acum. Nini Diaconu a aruncat pe piaţă rezultatele unui sondaj în care acesta are un procent astronomic din punctul nostru de vedere, adică 48%, iar contracandidatul său, colegul din USL, Costinel Vasilescu ar avea 21%, chiar mai puţin şi decât Victor Suhan, PDL-istul care a intrat în cursa electorală cu o lună în urmă, acesta având un procent de 22%.  În schimb Costinel Vasilescu susţine că realitatea este cu totul alta, şi sincer aceasta ni se pare mult mai aproape de adevăr. Din sondajul PNL pe primul loc în preferinţele locuitorilor din Curtea de Argeş este Costinel Vasilescu cu 29,7%, locul doi este primarul în funcţie, Nini Diaconu, cu 25,8%, iar locul trei este ocupat de Victor Suhan cu 9,6%.

Preşedintele PNL Moşoaia vrea funcţia de viceprimar

La Moşoaia primarul în funcţie este şi candidatul USL. Ene Florea nu a avut contracandidat. În schimb, un domn PNL-ist, care a refăcut organizaţia PNL cu câteva săptămâni în urmă, vrea să fie viceprimar. Vrea domnia sa, că ar fi înţeles că aşa este protocolul la nivel naţional, dacă primarul este PSD, atunci viceprimarul va fi PNL. Între consilierii locali de la Moşoaia culoarea galbenă nu a avut trecere. PNL nu a avut niciun consilier local, mai mult aceast partid nici nu a avut nici măcar organizaţie în această comună. PNL Moşoaia se bazează pe succesul primarului Ene şi aşa speră să ajungă în CL. Ar trebui să se mulţumească cu un consilier, că de viceprimar nici nu poate fi vorba.

La Săpata s-a făcut ordine, iar fostul candidat al PSD a rămas candidatul USL

Ion Mânzână, şeful de la Serviciului Public de Pază şi Ordine a decis că judeţul trebuie să fie în ordine, electoral vorbind. Acesta a purces la drum şi a ajuns la Săpata, cu sarcină precisă de la judeţ să pună candidat din partea USL. Acesta trebuia să fie Gheorghe Ene, un inginer de la Uzina Dacia, care spune lumea că ar fi un băiat de treabă şi un bun gospodar. Domnul însărcinat cu paza şi ordinea a făcut curat la Săpata, a respins propunerea făcută de la centru şi l-a numit ca viitor candidat la primăria Săpata pe fostul primar şi fost candidat, Ion Guţă. Numai curat nu a făcut Ion Mânzână, dacă ţinem cont de mulţimea de dosare funciare în care este băgat Ion Guţă. Ene Gheorghe la final l-a bătut neprieteneşte pe umăr pe Mânzână şi i-a promis acestuia că va candida ca independent şi garantează că va lua mai multe voturi decât Guţă. Vom vedea!

La Costeşti toţi cei trei şefi ai partidelor ce formează USL-ul vor să candideze

Săptămâna trecută, în biroul viceprimarului oraşului Costeşti, Florin Sandu, s-au adunat cei trei capi ai USL Costeşti. Deşi Mimi Niţă a intrat cu mare regret în biroul pe care l-a deţinut până cu ceva timp în urmă, acesta a rămas ferm în negociere şi nostalgia după biroul de viceprimar nu l-a lăsat să cedeze în negocieri. Dan Vasile, fostul primar, nu s-a lăsat nici acesta mai prejos, şi împreună cu Mimi Niţă şi Florin Sandu se uitau pe sub uşă la cât de frumos şi spaţios este biroul primarului Baicea. Nu putem spune cât de dure au fost negocierile pentru candidatura comună, dar un lucru este cert. Toţi trei vor biroul lui Baicea şi ca atare au decis să candideze separat. Pentru a fi clară înţelegerea şi niciunul să nu calce strâmb, aceştia au şi semnat un pact şi anume că nu se pot susţine unul pe celălalt. Concluzia deocamdată este că toţi trei vor candida. Ţinând cont de faptul că mai este ceva timp până la alegeri şi capii judeţului nu stau degeaba, vom vedea cine va ieşi învingător.

Radu Vasilică vrea scaunul de primar al oraşului Ştefăneşti

Scandal mare şi în organizaţia USL de la Ştefăneşti. Radu Vasilică, nepotul favorit al preşedintelui PSD, Constantin Nicolescu, vrea să se reprofileze politic. Nu ştim dacă acesta nu mai vrea sau îi este teamă că nu va mai obţine onorul de deputat, dar s-a orientat către cea mai apropiată primărie şi anume la Ştefăneşti. Deşi Dorin Bărbuceanu are şanse reale şi protocolul spune că primarul în funcţie va fi susţinut de USL, susţinerea preşedintelui Nicolescu pentru nepotul Radu Vasilică primează în faţa oricărui protocol. Până la închiderea ediţiei nu am aflat rezultatul final, deşi la sfârşitul săptămânii trecute era pe ordinea de zi a USL şi această problemă. Locuitorii din Ştefăneşti pot sta liniştiţi. Dorin Bărbuceanu va candida indiferent de rezultatul acestor negocieri.

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: În iunie candidez în comuna mea din partea Alianței Populare Argeș Muscel

La pensiunea primarului Gavrilescu din Călinești (localizarea aparține atât pensiunii cât și primarului) a avut loc, săptămâna trecută, una din întrunirile strict secrete organizate de senatorul Mircea Andrei, președintele PDL Argeș. În afară de șefii instituțiilor deconcentrate și de primarii PDL au participat la ”ședință” și numeroși primari mai roșii sau mai galbeni. Unul dintre aceștia a fost nimeni altul decât pitorescul (și încă liberalul în acte) Bebe Ivan, edilul Băbanei. Acesta s-a despărțit de toate funcțiile de conducere din PNL la începutul lunii aprilie a anului trecut, ocazie cu care a adresat conduceri partidului, în special lui Iani Popa, o scrisoare deschisă extrem de dură. Principala nemulțumire a primarului comunei Băbana a fost aceea că șeful județean al partidului nu face mai nimic pentru cei din teritoriu, menționând chiar că toți primarii liberali din județ îl regretă pe Miuțescu. Acum câteva zile, Bebe Ivan a afirmat că îl va sprijini în campania pentru parlamentare pe candidatul PDl-ului, Daniel Dragomir. Contactat telefonic, Bebe Ivan ne-a declarat: ”Da, este adevărat, în iunie candidez în comuna mea din partea Alianței Populare Argeș Muscel.”  Alianța menționată este o contragreutate pentru USL și va fi alcătuită din PDL, PNȚ-CD, PNG-CD, Partidul Ecologist și cine mai știe cine…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea