Ducele de Albota, mesaj dur către colegii primari: „Cei care sunteți zgârciți, să dea Dumnezeu să pierdeți alegerile!”

Primarii argeșeni se vor reuni la Muzeul Golești pentru a sărbători Ignatul. Tradiția spune că atunci se taie porcii, iar edilii vor veni pregătiți cum se cuvine. Vor sacrifica porci și vor pregăti pomana porcului din care se vor înfrupta toți invitații. Carnea rămasă după după ospăț va ajunge în centrele din subordinea DGASPC Argeș, pe masa de Crăciun a copiilor și a bătrânilor instituționalizați. În acest an, evenimentul va avea loc pe 21 decembrie, iar primarul de la Albota, Ion Dumitru, și-a anunțat prezența în stilu-i hâtru, atât de caracteristic. Ba chiar i-a ironizat pe primarii care, în anii trecuți, s-au afișat cu porcii la eveniment și au donat grăsimea, iar carnea au mâncat-o cu ai lor.

 

„Pe 21 decembrie sărbătorim Ignatul, la Goleșți. Mi-a ajuns la urechi că unii primari v-ați asociat câte 2 la un porc! Ce primari sunteți voi să nu aveți bani pentru un porc? Vă atrag atenția că dacă procedați ca în alți ani, să dați numai grăsime la căminele de copii și de bătrâni, anul acesta trebuie să fim serioși! Dacă facem un gest, hai să ne respectăm statutul de buni gospodari! Vedeți ce faceți cei doi de pe lacul de acumulare, fiecare cu porcul lui, că vă țin în dantură un an de zile! Și să vă mai spun un secret, Bebe Ivan e cu ochii pe voi!

 

Abia aștept evenimentul din 21 decembrie, sper să decurgă după niște reguli de bun simt. Auzind că am ajuns la 10 primari care vin cu 5 porci, am luat hotărârea ca eu să vin cu 2. M-a sunat un albotean și mi-a zis că dă un porc de 130 kg pentru acest eveniment. Ce să zicem? Să fie primit! Un porc îl dăm către copiii instituționalizați și unul îl mâncăm cu prietenii noștri de pe Facebook pe care îi invităm cu drag. Mi-a spus soția să păstrați grăsimea, să n-o mai dați ca în alți ani, pentru că este bună la cornulețe și găluște. Cei care sunteți așa de zgârciți, să dea Dumnezeu să pierdeți alegerile! Vă doresc multă sănătate și mai aveți timp să vă răzgândiți, să nu vă mai țineți de mână doi câte doi, ca la grădiniță!”, a scris ducele de Albota, pe pagina sa de Facebook.

Bebe Ivan, primarul din Băbana: „Sigur, vom participa și noi la evenimentul de anul acesta, așa cum am participat și în anii trecuți. Și vom veni și cu un element special: o afumătoare! Sperăm să fie un efort apreciat. Produsele rezultate vor fi oferite Centrului de Zi din Băbana-Lupuieni. Cu aceste produse, persoanele instituționalizate vor beneficia de mese festive de Crăciun, Revelion etc. Sper să îl conving și pe domnul primar din Albota să ne doneze, pentru aceeași instituție, o jumătate de porc din cele două exemplare cu care a declarat că va participa. Este un om cu suflet mare, ne-a donat, în trecut, o mașină de deszăpezire, așa încât sunt aproape sigur că va fi de acord!...”.

Dan Stroe, primarul comunei Bradu: „Și noi vom participa la evenimentul organizat de Consiliul Județean Argeș, mai ales că finalitatea este una nobilă. Ne vom organiza la timp, în localitate există buni gospodari, pricepuți în ale tranșării și preparării cărnii de porc.”.

Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa: „Da, vom participa. Avem inițiate discuții cu edilii din Rătești, Drăganu și Corbeni. Vom cumpăra câțiva porci și ne vom prezenta așa cum știm mai bine. Am gândit, pentru anul acesta, un stand comun, frumos, cu produse tradiționale, cu tuci etc. Veți vedea, va fi ceva reușit!”.

Nicolae Dascălu, primar, Mărăcineni: „Fiind un eveniment organizat pentru o cauză frumoasă și de inimă, sunt convins că vom participa și noi. Am inițiat, deja, discuții cu gospodari din comună. Vom merge și noi, este un obicei frumos și bine gândit.”.

Așa cum s-a anunțat, sunt asigurate, de către Muzeul Golești, locurile de desfășurare a evenimentului specific Ignatului pentru fiecare comună sau grup de comune,  accesul la apă, mese pentru pregătirea produselor, curent electric și locul pentru pentru masa comună de Ignat (pentru invitați și presă).

„Muzeul Golești va realiza și filmul documentar legat de pregătirea produselor pentru masa de Crăciun cu specificul fiecărei comune, film ce va fi difuzat în mediul online și va fi dăruit fiecărui primar de comună care participă la acest eveniment.

- carnea rezultată în urma evenimentului va fi donată unor așezăminte de binefacere (case de copii sau de bătrâni)

- se va asigura asistența sanitar-veterinară( controlul trichinei)

- Consiliul Județean va premia cel mai mare porc (prin cântărire, nu prin măsurarea lungimii…) și va acorda trofee de participare.”, informează CJ Argeș.

Muzeul Golești organizează în aceeași zi, cu copii si tineri, ateliere de podoabe pentru pomul de Crăciun, atelier de pictură globuri, colinde, felicitări de Crăciun din produse organice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea