Spectacol la cote maxime la Sala Sporturilor din Mioveni și din Pitești

Pe 7 și 9 decembrie au fost momente intense în Sala Sporturilor din Pitești și în Sala Sporturilor din Mioveni, acolo unde s-au desfășurat finalele în cadrul Cupei Liceelor ”Viitorii Campioni”, competiție organizată de Consiliul Județean Argeș.

Pe 9 decembrie, la Mioveni, echipele de masculin și feminin la volei și handbal au arătat că nu doar pasiunea, ci și orgoliile pot ajunge la cote aproape la fel de înalte ca în competițiile profesioniste. Gazdele de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și-au adjudecat marele titlu la handbal feminin, în competiția cu LPS ”VIITORUL” Pitești, într-un meci trăit la intensitate maximă și de primarul Ion Georgescu.

Acesta din urmă a mai avut un motiv de mândrie: deși nu au câștigat finala, fetele de la Liceul Toretic ”Iulia Zamfirescu” Mioveni au pierdut la limită în fața celor de la LPS ”VIITORUL” Pitești, la volei. La handbal masculin, Liceul Toretic ”Ion Mihalache” Topoloveni a câștigat finala în detrimentul celor de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești, într-un meci aprig disputat. La volei, echipa de băieți a colegiului Național ”Dinicu Golescu” s-a impus într-un meci fără emoții în fața celor de la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” Pitești, spre satisfacția subprefectului Ciprian Neculăescu.

 

La eveniment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, cel care a și avut inițiativa derulării Cupei ”Viitorii Campioni”. Acestuia i s-au alăturat primarul Ion Georgescu și viceprimarul Ciprian Țurlea, subprefectul Ciprian Neculăescu și conducerile Inspectoratului Județean Școlar, Direcției Județene pentru Sport și Asociației Județene ”Sportul pentru Toți”, precum și fostul prefect Emilian Dragnea, cel alături de care Adrian Bughiu a lansat inițial această competiție între licee, în perioada în care făceau echipă la Prefectura Argeș.

”Iată că am ajuns la finalul unei competiții foarte disputate, finalul unui eveniment pe care noi l-am intitulat generic Cupa ”Viitorii Campioni”. O competiție care a reunit peste 1000 de liceeni din tot județul. A fost o competiție plină de reușite, făcută într-un parteneriat benefic și reciproc avantajos pentru sportul juvenil, cu primăriile orașelor și municipiilor din județ, Inspectoratul Județean Școlar, Direcția Județeană pentru Sport și asociațiile de ramură. Acest lucru ne obligă ca, de la anul, să continuăm această competiție la un nivel superior, pentru că ne dorim să angrenăm în această Cupă și gimnaziul, ceea ce ar însema să ne adresăm la peste 3000 de elevi. Este o provocare, dar sunt convins că o vom duce la bun sfârșit.

Vreau să îi felicit în primul rând pe elevi și pe profesorii lor, organizatorii, gazdelor noastre de aici din Mioveni și, desigur publicul! Sper ca anul 2023 să fie unul cât mai bun pentru sportul argeșean” - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

”În primul rând felicitări organizatorilor și celor care care au avut această inițiativă prin care transmitem tinerilor îndemnul de a face sport. Când eu eram copil, eram angrenați în Daciada, o mișcare sportivă de mare amploare la nivelul județului Argeș. Atunci au fost alte timpuri, dar cred că este nevoie de această competiție organizată de Consiliul Județean pentru a-i atrage pe tineri către sport. Acesta este un nou început, sub o altă formă, mi-aș dori să reușim să găsim sportivi care să facă pasul spre înalta performanță. Mă bucur pentru toți cei care au venit în Sala Sporturilor din Mioveni astăzi, mă bucur că orașul a avut o finalistă la volei și o câștigătoare absolută la handbal” - Ion Georgescu, primar Mioveni.

Pentru că fetele de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au câștigat Cupa ”Viitorii Campioni”, acestea au primit o primă mult-așteptată! De la anul vor avea în sala de sport o suprafață nouă de joc, după cum a anunțat primarul Georgescu: ”Fetele de la Grupul Școlar au nevoie de o nouă suprafață de joc, pentru că cea de tartan nu este bună pentru a practica handbalul. Pentru că au câștigat această competiție, promit că de la anul vor avea o suprafață nouă, din parchet, pe care să se antreneze și să joace”.

Pe 7 decembrie au avut loc finalele la baschet și fotbal, la Pitești

Anterior, pe 7 decembrie, cea mai importantă întrecere sportivă a elevilor, Cupa Liceelor ”Viitorii Campioni”, își desemnase câștigătorii la baschet și la fotbal, la Sala Sporturilor din Pitești! La feminin, la baschet, s-a impus Colegiul Național ”I.C. Brătianu” Pitești care a câștigat în fața echipei Colegiului Național ”Alexandru Odobescu” Pitești. La băieți, L.P.S. ”Viitorul” Pitești a câștigat în fața Colegiului Național ”I.C. Brătianu” Pitești.
La fotbal feminin, Liceul Teoretic ”Ion Barbu” Pitești a învins echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Dobrescu” Curtea de Argeș.  La băieți, L.P.S. ”Viitorul” Pitești s-a impus în fața echipei Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
Consiliul Județean Argeș a oferit finaliștilor, pe lângă cupe și diplome, și echipamente sportive, treninguri și tricouri. De altfel, toate echipele care au participat la Cupa Liceelor ”Viitorii Campioni” au primit mingi de fotbal, baschet, handbal și volei.
Cupa Liceelor ”Viitorii Campioni” este organizată de Consiliul Județean Argeș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăriile din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Direcția Județeană de Sport Argeș, Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți”, Asociația Județeană de Fotbal Argeș, Asociația Județeană de Handbal Argeș, Asociația Județeană de Baschet Argeș, Asociația Județeană de Volei Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea