Nicolae Diaconu confundă Rapotul de activitate cu Platforma Program a viitoarei campanii electorale

# Nini Diaconu a făcut Raportul de activitate al mandatului; din acest raport reiese că realizările domniei sale nu prea sunt, dar are efectuate 2012 audienţe şi 350 cununii # Nini Diaconu vrea să înceapă majoritatea lucrărilor în plină campanie electorală, lunile aprilie-mai. Nicolae Diaconu a început campania electorală. Săptămâna trecută, oraşul Curtea de Argeş a fost împânzit cu Raportul primarului în faţa cetăţenilor, 2008-2012. Nini Diaconu apare în prima pagină a broşurii, cu o faţă gravă, intitulându-se „un primar pentru oameni”. După 22 de puncte expuse de primar, din care cele mai multe ori sunt în stadiu de licitaţie, ori se vor face în 2012, 2013, sau poate chiar şi mai târziu, acesta încheie raportul cu o poză în care afişează un zâmbet larg şi roagă cetăţenii să-l mai lase un mandat pentru a putea continua ceea ce a început. O să vă arătăm toate punctele expuse de Nini Diaconu şi vă vom arăta câte sunt realizări concrete şi câte sunt la „vom face”.
Raportul primarului şi comentariile noastre
1. Strategia de dezvoltare a municipiului Curtea e Argeş 2007-2013(mandatul fiind 2008-2012). Această strategie a fost realizată şi a stat la baza tuturor acţiunilor desfăşurate în perioada 2008-2012 (Extras din Raportul primarului).
Această strategie a fost începută de fostul primar, lucru pe care Nini Diaconu nici măcar nu îl aminteşte, şi va fi continuată, probabil, de un alt primar, deoarece sondajele făcute în Curtea de Argeş nu îi sunt deloc favorabile primarului în funcţie.

2. Finanţarea lucrărilor necesare prin proiecte europene şi guvernamentale:
- Planul Integrat de Dezvoltare Urban P.I.D.U., cuprinzănd trei proiecte în valoare totală de 14 milioane de euro. Acest proiect cuprinde asfaltarea a 47 de străzi, sistem video de supraveghere şi reabilitarea a trei clădiri: Centrul de Pensioari şi alte două clădiri pentru copiii cu dizabilităţi.

Toate cele trei proiecte sunt acum pe SEAP în vederea încredinţării contractelor de lucrări, iar domnul primar speră ca aceste lucrări să înceapă în lunile aprilie-mai 2012. Nini Diaconu omite să spună că acest proiect este întârziat din cauza echipei pe care domnia sa o laudă la începutul raportului, echipa din primărie care a făcut caietul de sarcini neconform. A fost nevoie de refacerea caietului de sarcini şi scoaterea unor clauze, şi din această cauză este atât de întârziată începerea lucrărilor.
- Parc Nou la Casa de Cultură, întins pe o suprafaţă de 10.000 mp, modern, dispunând de locuri de joacă, spaţii de odihnă, iluminat ecologic, alei pietruite ecologic.
Şi la acest parc lucrările probabil că vor începe în preajma campaniei electorale, primarul spunând în raportul său că aprilie-mai ar fi termenul de începere al lucrărilor.
- Certificare ISO pe mediu şi calitate.
Uraaa!! Primul proiect finalizat
- Promovarea turismului şi a Municpiului Curtea de Argeş, proiect finalizat.
Şi la acest proiect domnul primar face unele omisiuni. Proiectul este finalizat, dar deocamdată nu s-a primit niciun cent de la Uniunea Europeană, cu şanse mari să nici nu se primească, iar turismul este la fel ca înainte de acest proiect. Marii operatori din turismul din zonă spun că nu a avut niciun impact acest proiect. Să fi fost aşa ghinionistă nepoata primarului căreia i-a fost încredinţat acest proiect, sau proiectul în sine a fost gândit prost?
- Casa Verde, proiect de realizare a instalaţiei de furnizare a apei calde prin încălzirea solară la Spitalul Municipal Curtea de Argeş
Şi acest proiect a rămas în stadiu de proiect, acesta fiind în evaluare la Ministerul Mediului.
- Modernizarea şi retehnologizarea Staţiei de Epurare
Şi acesta rămas în stadiu de proiect,  fiind în evaluare la Ministerul Mediului.
- Reabilitare Ambulatoriu din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeş
Şi această reabilitare este tot un proiect aflat în stadiu de evaluare, dar la ADR sud Muntenia.
- Reabilitare şcoli
Proiect în evaluare la ADR Sud Muntenia
- Construcţii ANL
Proiectul se află în evaluare

3. Sala de Sport, construcţie finalizată
Finalizată spune domnul primar, noi spunem că fără utilităţi. Deşi primăria nu avea de făcut decât utiltăţile, restul fiind făcut de Ministerul Dezvoltării, sala a rămas fără utilităţi, dar conform citatelor din raprtul primarului, probabil că în lunile aprilie sau mai se vor face şi aceste utilităţi. Despre degradarea produsă de gerul din iarnă, degradarea clădirii care nu a avut pic de căldură, primarul nu pomeneşte nimic.

4. Casa de Cultură Multifuncţională. În cadrul acestui proiect s-a transformat în Centrul de Cultură şi Arte şi s-au organizat o serie de spectacole de teatru şi divertisment, iar în 2012 s-au prevăzut în buget fonduri pentru a începe reabilitarea clădirii.
S-au organizat spectacole în Casa de Cultură. Cu asta se laudă primarul Nini Diaconu, că a organizat spectacole. De reabilitare nu s-a gândit primarul decât în an electoral. Trei ani se laudă cu organizare de spectacole şi în anul electoral se apucă de reabilitare. Halal gândire!
Continuă primarul cu o înşiruire de pietruiri, parcări, sensuri giratorii şi iluminat public, iar la punctul 7 revine la parcuri, parcuri care se vor face tot în anul 2012. Nemaiavând realizari, la punctul 10 revine la construirea unui centru pentru pensionari, iar la punctul 12 cu  promovarea turismului.
La punctul 11 primarul se laudă şi pe domnia sa şi pe deputatul Drăghici că au dotat secţia de chirurgie cu un aparat de operaţie laparoscopic şi cu renovarea clădirii spitalului. După ce mai enumeră Nini Diaconu ceva ajutoare acordate, dar vorbeşte doar de ajutoarele prevăzute prin lege, nimic în plus faţă de ceea ce a dat Guvernul, ajunge la punctul 20.
La punctul 20 Nini Diaconu se laudă că în acest mandat a efectuat 2012 audienţe, iar majoritatea solicitărilor care au ţinut de competenţa domniei sale au şi fost rezolvate. Raportul de activitate se încheie cu 350 de cununii evidenţiate la punctul 22.
Liliana COSTACHE

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea