Cum reuşeste un parc auto cu două unităţi de alimentaţie publică (bar-restaurant) să nu plătească factura pentru apă şi canalizare?

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 14.12.2022 la un important parc auto din municipiul Piteşti, str. Târgul din Vale, o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA a identificat o legatură clandestină de ocolire a contorului montat de Operator pe forajul propriu al utilizatorului.

Agentul economic deţinea atât  branşament de apă conectat la reţeaua publică de distribuţie, cât şi o sursă proprie de apă, ambele utilizate pentru alimentarea a două unităţi cu profil de activitate bar-restaurant. Motivul verificării a fost consum de apă şi de canalizare în scădere, astfel încât în luna curentă factura emisă de societatea noastră ar fi avut o valoare de zero lei. Utilizatorul a fost identificat cu neconformitatea prezentată prin metode specifice de analiză utilizate în astfel de situaţii.

 

Astfel, decizia de  a executa această legatură ilegală de ocolire a contorului s-a dovedit a fi mult mai costisitoare pentru firma care administra parcul auto, care în luna decembrie 2022 va avea o factură de prejudiciu pe masură, calculată conform legislaţiei în vigoare.

 

Alte acţiuni relevante ale echipelor de control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 SA, desfăşurate în perioada 01.10.2022 – 14.12.2022, sunt menţionate mai jos:

- 53 de racorduri de canalizare clandestine, care erau utilizate fără contract;

- 4 branşamente de apă ilegale, identificate şi desfiinţate în mun. Piteşti - str. Spiru Haret, Moşoaia - str. Stoenari, Lunca Corbului şi Costeşti, prin care se sustrăgea apa din reţeaua publică de distribuţie;

- 5 utilizatori care au fost identificaţi cu sigiliu rupt şi intervenţii neautorizate asupra apometrului;

- 8 utilizatori cu apometrul blocat, spart sau cu modulul utilizat pentru citirea de la distanţă   desprins/smuls de pe contor;

- 1 utilizator din Moşoaia, care frauda consumul de apă prin aplicarea unor magneţi pe contor.

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la Ghiseul Unic al societăţii din Piteşti, b-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea