Politica şi politicienii

# 52% din localnicii din Albeştii de Argeş nu îl mai vor pe Sava primar. Sondajele de opinie sunt în mare vogă. Fiecare comună face câte două, trei sondaje. La Albeştii de Argeş, primarul Vasile Sava era atât de sigur de reuşita în alegerile din vară, încât nici nu accepta ideea unui sondaj. Deşi acesta a încercat, ca mai mulţi primari din PSD, o iubire de-o vară, sau toamnă, sau ce anotimp o fi fost cu PDL-ul, acesta s-a întors la vechea dagoste, PSD, amintindu-şi că este produsul „marca Nicolescu”. Că acesta şi-o fi amintit singur de acest lucru, sau că i-a fost împrospătată memoria de către liderul PSD, nu putem şti, dar cert este că Vasile Sava va candida sub sigla USL. Electoratul nu l-a iertat pe edilul comunei Albeştii de Argeş pentru această idilă, scurtă ce-i drept, aceştia îndreptându-şi privirea către contracandidatul său, trădătorii fiind trataţi ca atare. Deşi este tânăr, înalt şi ... devreme acasă, electoratul nu mai închide ochii la farmecele personale ale edilului, exprimând o altă opţiune pentru votul din 10 iunie. Surse demne de încredere din PSD spun că însuşi preşedintele Nicolescu a comandat acest sondaj. Îi va ierta Nicolescu primarului Sava aventura cu PDL? Vom vedea!

­Primarul de la Merişani este în căutarea ideologiei

Mihail Dumitrescu, primarul comunei Merişani, este în mare ceaţă în ceea ce priveşte ideologia sa ca om politic. Săptămâna trecută, la Colegiul Prefectural a încercat să se împace cu un membru vocal al PSD. Cu scuzele de rigoare pentru trădarea politică şi cu multe explicaţii, acesta a reuşit să smulgă un zâmbet şi un pupic, de adio, de pe buzele acestui PSD-ist. A intrat în sala de şedinţă crezând că a scăpat de răutăţile foştilor colegi de partid şi a împărţit în stânga şi în dreapta nişte strângeri de mână şi zâmbete în colţul gurii. La plecarea din sală a fost oprit de Ducele de Albota care i-a spus: „Primare, vezi mă că ţi-a căzut mărul!” Ţinând cont de dezorientarea politică de câteva luni a Ducelui de Albota, acesta ar trebui să se caute prin buzunare şi să fie cu mare băgare de seamă. Nu cumva i-a rămas şi lui măcar cotorul printr-un buzunar ascuns al hainelor de iarnă?

PSD vrea majoritatea consilierilor la Ştefăneşti

Şicanele pe care PSD i le pune primarului Bărbuceanu nu s-au terminat. După ce Radu Vasilică şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru fotoliul de primar al oraşului Ştefăneşti, acum negocierile au trecut în altă etapă. Părând că lasă de la el, Radu Vasilică cere acum mai mulţi consilieri locali. La momentul actual, PSD are cinci consilieri locali, iar PNL tot cinci. Pentru următorul mandat PSD vrea majoritatea consilierilor, încercând la negocierile de acum să mai rupă trei consilieri de la PNL. Întrucât primarul Bărbuceanu nu are un contracandidat serios, şi pe deasupra are şi coloană vertebrală, nu credem că acesta va ceda presiunilor făcute de PSD.

Tudor Pendiuc dă senatul pe colegiul Piteşti pe majoritatea în Consiliul Local

Tudor Pendiuc vrea cu orice preţ majoritatea în consiliul local. Acesta a început negocierile cu partenerii de la PNL. Pendiuc promite că va ajuta PNL să câştige un senator pe colegiul Piteşti, dar în schimb vrea o majoritate confortantă a PSD în CL Piteşti. Nu ştim cum a ajuns Pendiuc la concluzia că postul de senator este mai puţin importantă decât câţiva consilieri locali, dar ştim sigur că acesta este visul său pentru următorul mandat. Să fie de vină suma de peste 600 miliarde lei vechi, pe care Piteştiul va trebui să o plătească pentru găurile făcute de Termoficare? Dacă ţinem cont de faptul că luna iulie este decisivă în eşalonarea plăţilor, atunci înţelegem disperarea primarului Pendiuc de a avea majoritatea PSD, numai că acei consilieri s-ar putea să nu-şi pună pielea în saramură pentru neregulile din sânul Termoficării.

Noul General de la ISJ a fost făcut K.O. de primarul comunei Corbi

Prima şedinţă a Colegiului Prefectural la care a participat noul şef de la ISJ Argeş a fost una nefastă pentru domnia sa. Deşi acesta susţine cu tărie că este apolitic, se pare că primarii USL nu simt acest lucru. Primarul comunei Corbi, primar PSD, a luat cuvântul la şedinţa colegiului, şi o mare parte a discursului său a fost legat de ISJ Argeş. Dragoş Dinculescu, tânărul (şi am putea completa şi nepregătitul) Inspector General nu a reuşit să dea niciun răspuns primarului, care a expus toate problemele din comuna pe care o conduce, probleme legate de învăţământ. Deşi primarul ştia şi litera de la legea pe care o invoca, şeful de la ISJ nu a avut nici măcar inspirația să spună că nu este pregătit pe moment, dar va analiza situaţia şi va reveni cu un răspuns. Acesta a preferat să rămână în penibilul de care nu a scăpat toată şedinţa, şi deşi a fost nevoit să plece cu coada între picioare, nu a schiţat nici măcar un gest că ar fi deranjat de situaţia creată. La cei 34 de ani ai domniei sale şi indolenţa, sau neştiinţa cu care tratează problemele din învăţământ, noi îi prezicem un viitor luminos în politică. Se încadrează perfect în tiparul politicianului din anul 2012.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea