Zece elevi din Argeș au primit câte o bursă de 2.000 de lei

S-a desfășurat, recent, festivitatea de acordare a burselor de studiu, oferite de Fundația CID România, pentru elevii din clasa a IX-a domiciliați în mediul rural. Pentru anul școlar 2022-2023, 10 elevi din Argeș au primit câte o bursă, în valoare de 2.000 de lei, în cadrul programului „Proiect Nou Burse Dr. Michael Janson”. Bursa va fi utilizată doar pentru susținerea elevului în procesul educațional și a nevoilor lui personale.

În urma aplicării tuturor criteriilor de selecție, comisia de evaluare a decis să acorde bursele la câte doi elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni și de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, respectiv la câte un elev de la Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești, Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domnești, Liceul Tehnologic Vedea, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Mozăceni, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești.

Pentru a obține bursele, elevii au trebuit să susțină, în scris, ce i-a motivat să participe în cadrul programului. În continuare, vă prezentăm care au fost unele dintre argumentele unei eleve de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești:

„Datorită părinților mei, am înțeles valoarea educației și cât de important este să înveți. (...) Cu timpul am înțeles cât de greu le este și că oricât le-aș cere, ei mi-ar oferi. Vreau să le demonstrez că mă pot descurca și singură, că m-am maturizat și că îmi pot forma deja un viitor pentru care să lupt. Deși m-au sprijinit tot timpul, simt că este momentul să le arăt ceea ce sunt capabilă să fac și să îmi creeze idei remarcabile...”.

Bursele Dr. Michael Janson

Dr. Michael Janson a fost unul dintre cei mai renumiți medici holiști din Noua Anglie, o regiune a Statelor Unite ale Americii. Acesta a înființat și coordonat un Centru de medicină preventivă. A susținut numeroase conferințe cu teme specifice domeniului său de activitate și a fost autorul a numeroase articole și cărți despre sănătate și nutriție. Ultima parte a vieții sale a petrecut-o în Florida, consultând pacienții și oferind consiliere în ceea ce privește nutriția, suplimentele alimentare, managementul stresului, bunăstarea și creșterea personală, chiroterapia și terapiile nutriționiste intravenoase.

Dr. Michael Janson și-a dedicat întreaga viață îngrijirii și vindecării celor aflați în suferință. El continuă să facă acest lucru și după moartea sa. Fundația CID a primit de la acesta și de soția sa, Varuni, o moștenire generoasă pentru a implementa proiecte pentru copiii defavorizați din România. După mai multe proiecte derulate împreună cu școli din județul Argeș, în anul școlar 2022-2023, Fundația și-a îndreptat atenția asupra elevilor de nivel liceal, din clasa a IX-a, din Argeș, care provin din mediul rural.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea