De la 1 ianuarie, autobuzele Publitrans vor circula și pe raza comunei Oarja

Un nou traseu operațional, din luna ianuarie, pentru transportul public, în zona metropolitană a municipiului Pitești! Începând cu 1 ianuarie 2023, operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transport public local şi în Oarja.

Noul traseu va fi asigurat prin Linia 17 şi va fi următorul: plecare punct de îmbarcare Gară Sud Poştă, Bulevardul Fraţii Goleşti, Bulevardul Petrochimiştilor, DN65B (Registrul Auto Român/Carrefour pentru retur), drumul judeţean 702G, pasarelă autostrada prin drumul judeţean 503, cap linie Oarja (blocuri).

Programul de circulație al mijloacelor de transport public, în zona metropolitană, va fi afișat atât pe site-ul operatorului Publitrans 2000 S.A https://www.publitrans2000.ro, cât și în stațiile de autobuz.

Tarife:

- prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet este de 2,5 lei;

- prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele), pentru o zi, este de 10 lei;

- prețul unui abonament integrat (toate traseele), pentru o lună, este de 80 de lei.

Biletele de călătorie pot fi procurate de la:

- casele de bilete;

- automatele de bilete;

- agenţi economici de pe raza comunei Oarja: Constar Magazin (Monument), Stanciu E. Florina (Poliţie);

- din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tip contactless, Mastercard sau Visa.

Abonamentele la preţul integral pot fi procurate de la casele de bilete.

De asemenea, utilizatorii serviciului de transport public local de persoane, de pe raza comunei Oarja, membră Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Piteşti, beneficiază de abonamente reduse şi gratuite, astfel:

Abonamente reduse 50%

Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 de lei şi cu vârsta de până la 65 de ani, cu domiciliul stabil în comuna Oarja, beneficiază de abonament, în baza următoarelor documente: BI/CI original și copie; cupon pensie pentru luna anterioară, original și copie, declarație de consimțământ. Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, iar eliberarea abonamentelor se va face la punctul de vânzare existent în stația Gară Sud.

Abonamente gratuite

Cetățenii cu vârsta de peste 65 de ani beneficiază de abonament, în baza următoarelor documente: BI/CI, original și copie; declarație de consimțământ. Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, iar eliberarea abonamentelor se va face la punctul de vânzare existent în stația Gară Sud.

Preșcolarii și elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de abonament gratuit pe întregul an calendaristic, în baza următoarelor documente:

- carnet de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin semnătură și ștampilă pentru anul în curs, copie și original;

- adeverință emisă lunar de unitatea de învățământ, în original, având menționat obligatoriu CNP-ul, din care să reiasă fie că elevul frecventează cursurile acesteia pentru clasa 0, fie sistemul alternativ de învățământ, după caz;

- Documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului, eliberarea acestor abonamente se face în toate punctele de vânzare amplasate în stațiile de autobuz de pe raza municipiului Pitești.

Beneficiarii de ajutor social, având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului vor fi prezentate următoarele documente:

- declaraţie de consimţământ, la prima solicitare de abonament;

- BI/CI, ȋn original la solicitarea abonamentului.

Ridicarea abonamentelor se va face de la sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, Parter. Program de lucru - vineri: 10.00 - 13.00.

Veteranii de război, văduvele de război şi revoluționarii, având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit. La solicitarea abonamentului, vor fi prezentate următoarele documente:

- BI/CI,original și copie;

- legitimaţie de veteran/revoluționar, original și copie;

- declaraţie de consimţământ;

* depuse la ȋntocmirea dosarului beneficiarului;

-BI/CI, original, la solicitarea abonamentului.

Ridicarea abonamentelor se va face de la sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, Parter. Program de lucru - vineri: 10.00 - 13.00.

Persoanele cu handicap accentuat, grav, și asistenţii personali ai acestora, având domiciliul stabil în comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit.

La solicitarea abonamentului, vor fi prezentate următoarele documente:

- BI/CI, original;

- legitimație de transport eliberată de Direcţia de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului a Judeţului Argeș;

Ridicarea abonamentelor se va face face de la centrul de eliberare a abonamentelor pentru persoane cu dizabilităţi, cu sediul în str.Justiției (lângă Grădina de Vară).

Program de lucru - marți: 08.00 – 16.00; miercuri: 08.00 - 16.00; joi: 08.00 – 16.00.

Deţinuţii politici şi deportaţii, având domiciliul stabil ȋn comuna Oarja, vor beneficia de abonament lunar integrat gratuit.

La solicitarea abonamentului, vor fi prezentate următoarele documente:

-BI/CI, original și copie;

- decizie privind admiterea cererii de acordare a drepturilor prevăzute de ȋncadrarea ȋn prevederile decretului - Lege nr.118/1990 sau ale Legii nr.189/2000;

- decizie Casa de Pensii pentru stabilirea indemnizaţiei privind ȋncadrarea ȋn prevederile decretului Lege nr.118/1990 sau ale Legii nr.189/2000;

* depuse la ȋntocmirea dosarului beneficiarului;

- BI/CI, original;

- cupon pensie, original;

- declaraţie de consimţământ;

** documentele vor fi prezentate la solicitarea abonamentului.

Ridicarea abonamentelor va face din sediul AFDPR, str. Maior Şonţu, bl.D1, parter. Program de lucru - vineri: 10.00 - 13.00.

Abonamentele se eliberează personal beneficiarilor.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea