Percheziție în Mioveni: Sute de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate

La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., la nivel național, au avut loc 153 de percheziții, la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale din București și alte 23 de județe.

În Argeș, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Mioveni, la locuința unui bărbat, bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice.

 

 

„În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 350 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria F2, F3 și P1, în valoare de circa 14.000 de lei, dar și 18.000 de țigarete netimbrate”, informează IPJ Argeș.

Un bărbat, de 21 de ani, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Mioveni, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic.

„Atragem atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri (ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului), dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional. Totodată, polițiștii vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice”, se mai arată în comunicatul emis de IPJ Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea