Plângeri penale la Consiliul Local Pitești

# Consilierii PDL (foto) consideră că li s-a obstrucționat dreptul la vot # Aceștia vor să depună plângere penală și împotriva secretarului Primăriei, Iosiv Cerbureanu, pentru fals și uz de fals. Ședințe cu scântei la Pitești, în Consiliul Local. Aici tensiunea între reprezentanții celor două mari partide, PSD și PDL, a atins cote penale. Pentru că cei din urmă, considerând că cei dintâi încalcă în mod repetat prevederile legale, au mers atât la Procuratură cât și la Poliție și au depus niscai plângeri penale. Plângeri al căror numitor comun este fostul președinte de ședință aferent lunii decembrie a anului trecut – luna cu scandalul – viceprimarul Cornel Ionică.
Ce s-a întâmplat de fapt? Ei bine, totul a început frumos, așa cum se cuvenea unui sfârșit de an. Se auzea deja clinchetul clopoțeilor, sărbătorile de iarnă băteau la ușă. Poate tocmai din această cauză președintele de ședință, vicele Ionică, a ținut morțiș să îi dea bătaie cu votul. Cu mașina de vot mai bine zis, dacă ținem cont de larga majoritate a USL-ului în Consiliul local Pitești. Mașina de vot era pregătită, cu mâna deja încordată spre ridicare. Așa încât s-a trecut la vot. Consilierii PDL au avut ceva de obiectat, numai că domnul președinte a menționat că nu se admit discuții pe puncte. Primul punct a fost adoptat cu 16 voturi ”pentru”. și de aici a început războiul, pentru că nimeni nu a mai considerat necesar să bage de seamă dacă se abține cineva sau, Doamne ferește, dacă este împotrivă. La trecerea cam abruptă către al doilea punct, consilierul local Ștefan Ciocănel (PDL) a întrebat: ”Dar noi nu mai votăm? Noi cum suntem, împotrivă sau ne abținem?” Drept răspuns, vicele Ionică a trecut la punctul al treilea. Consilierul local Mariean Neacșu (PDL) a menționat aici: ”Domnilor, avem de formulat câteva amendamente. Dacă însă nu ni se dă cuvântul, atunci vom părăsi sala de ședințe”. Cum de cuvânt nici nu putea fi vorba așa aiurea, în ajun de sărbători, la semnalul lui Ștefan Ciocănel consilierii PDL s-au ridicat şi au părăsit şedinţa. Cornel Ionică a vărsat o lacrimă şi a purces mai departe...

Plângere penală la Parchet şi la Poliţie, ca să meargă lucrurile mai repede

Consilierul local Mariean Neacşu a fost cel care, la îndemnul întregului grup de consilieri, a depus plângerea penală. „Am depus plângere penală şi la Parchet şi la Poliţie, ca să meargă lucrurile mai repede. Poliţia a început deja ancheta, am înţeles că au fost luate câteva declaraţii de la salariaţii instituţiei. Aştept, cu mult interes, să dăm şi noi, consilierii prezenţi, declaraţii. Să vedem ce va declara şi domnul viceprimar” ne-a spus domnul Neacşu. Acesta consideră că decizia viceprimarului de a nu lua în considerare opţiunile de vot „împotrivă” sau „abţinere” depăşeşte sfera comportamentului abuziv, mergând către latura penală.
Principalul cap de acuzare este constituit de obstrucţionarea dreptului de vot. Dreptul la vot este prevăzut de Constituţie, iar îngrădirea acestuia este prevăzută de Codul Penal, care şi prevede pentru cei găsiţi vinovaţi o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Plângere penală, în lucru, pentru secretarul primăriei, Iosiv Cerbureanu. Acesta va fi acuzat de fals şi uz de fals.

Situaţia creată este una departe de a se fi aplanat, iar şansele de a se întâmpla aşa ceva sunt tot mai mici. Din contra...
Consilierul local Mariean Neacşu, fire mai bănuitoare, a depus la Primăria Piteşti o adresă prin care cere să se aibă grijă de înregistrarea audio a şedinţei, precum şi de stenograma acesteia. „Am depus o cerere în care am solicitat conservarea probei audio precum şi a stenogramei şedinţei. Ce credeţi că spun ei? Spun că nu le mai au. Dar eu îi atenţionasem deja că am făcut o plângere penală şi o să fie nevoie de ele” spunea Mariean Neacşu.
Ulterior a fost redactat şi remis, la cerere, procesul verbal de şedinţă. Acesta conţine, după spusele consilierilor locali PDL, date neadevărate. Procesul verbal este semnat de secretarul primăriei, Iosiv Cerbureanu. La prezentarea acestuia în faţa aleşilor locali va trebui însuşit şi de preşedintele de şedinţă din decembrie, Cornel Ionică.
Mariean Neacşu: „Nu ştiu cum a acceptat domnul Cerbureanu să îşi însuşească un astfel de proces verbal.” Consilierul Local are în vedere depunerea unei plângeri penale şi pe numele secretarului primăriei Piteşti, în care acesta va fi acuzat de fals şi uz de fals.
Dovada în plus a faptului că ceva e putred (în Danemarca, desigur) este și întârzierea nespus de mare cu care vine procesul verbal de ședință spre aprobarea consilierilor locali. În sensul că procesul verbal al ședinței ordinare din ianuarie a fost discutat în februarie, iar cel al ședințelor din februarie se discută acum, în martie. Moment în care vine, cu o viteză aproape meteorică, și procesul verbal al ședinței cu pricina, din decembrie...

O altă înregistrare a şedinţei, coşmarul vicelui Ionică

Dacă la Primăria Piteşti se pare că nu mai există, din varii motive, înregistrarea şedinţei, lipsa acesteia, coroborată cu lipsa stenogramei duce la o situaţie de genul „cuvântul nostru împotriva cuvântului lor”. Şi asta pentru că, în mod cert, reprezentanţii USL se vor jura că ei nu au comis nicio încălcare a legii, că reprezentanţii locali ai PDL-ului au fost trataţi regeşte şi că, de fapt, e vorba numai de nişte spirite mai încinse. Aşa încât procesul verbal este numai bun de a fi însuşit. Numai că... se pare că mai există, pe undeva, o înregistrare a respectivei şedinţe. Ei bine, o astfel de probă poate face multă lumină în cazul de faţă. Mai mult, poate să dea naştere şi unor acuzaţii de mărturie mincinoasă, dacă ţinem cont că numeroşi reprezentanţi locali vor da declaraţii, iar acestea vor conţine adevărul adevărat sau, cine ştie, numai adevărul impus de partid...
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea