Municipalitatea dorește transferul mai multor suprafețe de teren de la Căile Ferate Române

# Întâlnire de lucru importantă la Primăria Pitești

Săptămâna trecută, a avut loc o întâlnire de lucru extrem de importantă pentru unul dintre cele mai ambițioase proiecte pentru Pitești. Primăria dorește transferul mai multor suprafețe de teren, aparținând Căilor Ferate Române, la domeniul public al municipalității!

Secretarul de stat Ionuț Cristian Săvoiu, responsabil cu infrastructura feroviară în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună Ninel Cercel, director CNCF CFR SA - Sucursala Craiova, au fost joi, 26 ianuarie, în municipiul Pitești la invitația primarului Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș.

În prezența deputatului Simona Bucura Oprescu - președinte al Comisiei pentru administrație publică din Camera Deputaților, a deputatului Nicolae Georgescu, a primarului Ion Georgescu de la Mioveni și a lui Niculae Vlad Stefan - secretar de stat în Ministerul Dezvoltării - s-a discutat despre acest transfer de terenuri. Pentru a se vedea la fața locului care sunt necesitățile și posibilele soluții s-a mers în teren la o serie de obiective. Municipalitatea piteșteană solicită transferul de terenuri de la CFR pentru realizarea unor investiții importante, precum asfaltarea străzii Emanuel Bârzotescu, în zona Prundu Mic, realizarea variantei de deplasare rutieră, paralelă cu Bulevardul Nicolae Bălcescu, de la Universitatea Constantin Brâncoveanu la strada Constantin Dobrogeanu Gherea, ori amenajarea a trei benzi de acces spre centrul municipiului de la Gara Sud până la intersecția Maior Șonțu.

„Obiectivele noastre sunt:

- asfaltarea străzii Emanuel Bârzotescu, în zona Prundu Mic;

- realizarea variantei de deplasare rutieră, paralelă cu Bulevardul Nicolae Bălcescu, de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” la strada Constantin Dobrogeanu Gherea;

- trasarea a trei benzi de acces spre centrul municipiului, de la Gara Sud până la intersecția Maior Șonțu, cu parcare generoasă.

Am făcut încă un pas în această direcție, alături de Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Vlad Ștefan Niculae, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, și Ninel Cercel, director CNCF CFR SA - Sucursala Craiova, cărora le mulțumesc pentru suport! Mulțumesc, de asemenea, pentru sprijin deputaților Simona Bucura Oprescu și Nicolae Georgescu!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

„Transferul de terenuri de la CFR către autoritățile locale ori județene este acum posibil ca urmare a promulgării Legii de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, datorită amendamentului inițiat de către deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu”, informează PSD Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea