Trimiși în judecată după ce au braconat un căprior

Patru argeșeni au fost trimiși în judecată, la sfârșitul anului 2022, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.  Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești. Inculpații sunt acuzați de uciderea unui căprior evaluat la 5.000 de euro.

Cei patru bărbați au fost opriți de polițiști în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2019 în timp ce se deplasau cu un auturism pe raza comunei Lunca Corbului. Oamenii legii i-au oprit pentru verificare după ce au observat că sunt însoțiți de mai mulți câini din rasa ogar. Iar bănuielile polițiștilor s-au adeverit, în interiorul autoturismului fiind identificat cadavrul unui căprior.

 

În cauză a fost deschis un dosar penal în care s-au făcut cercetări cu privire la infracțiunea de braconaj. În cele din urmă, anchetatorii au constatat că cei patru inculpați au vânat ilegal, în zona Fondului Cinegetic „Dealul Bradului”, un exemplar adult de căprior cu ajutorul a trei câini. Cei patru bărbați, toți din județul Argeș, au fost trimiși în judecată. Conform Legii, valoarea de despăgubire a unui exemplar de căprior în afara perioadei de vânătoare legală este de 5.000 de euro.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea