Municipalitatea piteșteană, implicată în implementarea „Programului privind casarea autovehiculelor uzate ”, pentru anul 2023!

Primăria Municipiului Pitești își confirmă intenția de a participa la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate ”, demarând procedura în vederea depunerii unei cereri de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu pentru „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”.

Astfel, primul pas este supunerea spre aprobare a unui proiect de hotărâre, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești, din data de 31 ianuarie 2023, care, pe lângă aprobarea participării Municipiului Pitești la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, prevede alocarea, pentru anul 2023, a unei sume de 120.000 de lei pentru acest program, sumă care poate fi suplimentată, în condițiile legii, în funcție de solicitările depuse de către beneficiari.

 

Depunerea cererii de finanțare va iniția procedura de înregistrare a Unității Administrativ Teritoriale pe platforma AFM, respectând prevederile Ghidului de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate, conform prevederilor Ordinului nr. 2261 din 23 august 2022, emis de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ale Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, cu modificările și completările ulterioare, ale OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

 

Aplicarea hotărârii de consiliu se va face în baza unui Regulament aprobat de Consiliul Local, după publicarea formei finale a Ghidului de finanțare, aceasta urmând să fie lansată în prima parte a anului 2023. După ce vor fi publicate normele necesare aplicării Programului, cetățenii municipiului Pitești vor fi informați cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească potențialii beneficiari ai acestui program, precum și documentația cerută în vederea acordării finanțării prevăzute de acesta, pentru fiecare categorie de beneficiari existentă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea