„Concursurile pe funcție publică vor fi mai transparente ca oricând”

# În 2023 se promit mai multe locuri de muncă în funcţii publice, pentru debutanţi

Anul 2023 vine cu schimbări importante în privinţa modalităţii în care se vor face angajări pe funcţii publice. Tinerii vor avea prioritate, fiind fiind puse la bătaie mai multe posturi pentru debutanţi. În acest sens, Agentia Națională a Funcționarilor Publici modifică modul de recrutare pe funcția publică.

Minimum 10% vor fi funcții publice vacante de grad profesional debutant din totalul funcțiilor publice de execuție vacante.

 

„Avem nevoie de tineri în rândul funcționarilor publici. Raportările ANFP privind managementul funcției publice și al funcționarilor publici au evidențiat o îmbătrânire a corpului funcționarilor publici: vârsta medie a funcționarilor publici a crescut relativ constant din 2012, când se situa la valoarea de 45 de ani, până la 48 de ani în 2021. Prin stabilirea unui procent de minimum 10% funcții publice vacante pentru debutanți, venim în întâmpinarea acestui decalaj. Scopul nostru este să atragem în administrația publică tineri competenți, al căror dinamism să contribuie la modernizarea și creșterea performanței administrației publice, de aceea, tinerii au prioritate.

 

 

Prin intermediul unei noi platforme informatice de concurs punem transparența pe primul plan. Concursurile pe funcție publică vor fi mai transparente ca oricând. Aceste proiecte implementate sunt un prim semn că banii europeni au fost folosiți în mod benefic”., a declarat Vasile-Felix Cozma, președintele ANFP, potrivit Ştiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea