Costinel Vasilescu, mazilit de PNL pentru că nu a semnat protocolul USL

Săptămâna trecută, la şedinţa ordinară a Biroului Permanent a PNL, Costinel Vasilescu a fost demis din funcţia de preşedinte PNL Curtea de Argeş. Acesta a fost demis în urma propunerii făcute de Mircea Diaconu, propunere care a venit în urma refuzului viceprimarului de a semna protocolul USL. Deşi Costinel Vasilescu nu a fost la şedinţă, şi această schimbare este total nestatutară, acest lucru nu a fost un impediment pentru cei prezenţi pentru a-şi desemna un înlocuitor al preşedintelui Vasilescu.

PNL  a fost considerată a cincea roată la căruţă

Negocierile din cadrul USL la Curtea de Argeş au început cu stângul, liberalii fiind foarte deranjaţi de faptul că protocolul a fost încălcat. Protocolul la nivel naţional spune că doar în municipiile reşedinţă de judeţ va candida primarul în funcţie, iar în restul localităţilor va fi desemnat ca şi candidat cel care stă cel mai bine în sondaje. Deşi Vasilescu era pe locul I în toate sondajele, Constantin Nicolescu, alături de Iani Popa au decis ca acest protocol să fie extins la nivelul tuturor municipiilor din judeţ şi, ca urmare, Nini Diaconu să fie candidatul USL. Poate că şi acest impediment ar fi fost trecut cu vederea de către liberalii din Curtea de Argeş, dar la negocierile în ceea ce priveşte consilierii locali s-a împotmolit orice negociere. PSD-ul vrea şase consilieri locali, PC-ul are şi acesta un loc eligibil asigurat, iar PNL va rămâne cu restul, deci lista fermoar pe care o invoca primarul Diaconu nu are nicio legătură cu această negociere. Mai mulţi reprezentanţi ai PNL Curtea de Argeş au considerat că la această negociere PNL a fost tratat ca a cincea roată la căruţă.

Costinel Vasilescu: „Demiterea mea este o chestie personală a domnului Diaconu”

Negocierile din cadrul USL nu au fost acceptate de conducerea PNL, şi ca atare protocolul propus de PSD nu a fost semnat. Refuzul lui Costinel Vasilescu de a semna acest protocol a dus la demiterea acestuia din funcţia de preşedinte PNL al organizaţiei Curtea de Argeş. La şedinţa de săptămâna trecută, senatorul Diaconu a propus schimbarea lui Vasilescu din funcţia de preşedinte PNL şi numirea lui Derviş pentru a semna protocolul USL, propunere care şi-a şi atins scopul. Vasilescu spune că această decizie nu este statutară şi nu a avut ocazia să-şi spună punctul de vedere, acesta nefiind prezent la şedinţa în care a fost demis. „Asta este o chestie personală a domnului Diaconu. Domnul senator ar trebui să înveţe că problemele personale se rezolvă în plan personal şi nu pe la partid, dar asta este! Este total nestaturară decizia asta. Atunci când se decide demiterea unei persoane, această decizie trebuie anunţată cu 14 zile înainte. Nu mi s-a dat nicio şansă de apărare, m-am trezit cu decizia luată”, spune Vasilescu. Acesta nu ştie deocamdată ce va face în continuare, şi deşi este convis că, dacă va depune contestaţie la Curtea de Onoare şi Arbitraj, va câştiga; nu crede însă că are sens această contestaţie: „Dacă depun această contestaţie nu am cum să nu câştig. Această decizie s-a luat total în afara statutului şi plus că este şi total imoral. Dacă ai ajuns să lucrezi la nivelul ăsta.... Nici comuniştii nu îşi executau oamenii la modul ăsta. În momentul acesta balanţa este înclinată 80-85% să nu depun nicio contestaţie. Până la urmă, dacă aşa au hotărât, domnul Diaconu este reprezentantul Biroului Permanent Central pentru Argeş, şi crede că aşa este mai bine pentru partid, dar trebuie să-şi şi asume această responsabilitate, nu trebuia să pună pe cineva de la Curtea de Argeş să semneze protocolul. Dacă s-a mers pe varianta asta, cu siguranţă vor găsi o modalitate de a mă elimina”.

Costinel Vasilescu ar fi vrut să renunţe la această luptă, dar o mare parte a colegilor îl susţin

Costinel Vasilescu spune că această decizie a şefilor de partid i-a lăsat un gust amar, mai ales că este membru PNL din anul 1991, dar nu a renunţat până acum la această luptă pentru că a fost susţinut de colegi, dar şi de locuitorii din Curtea de Argeş. „M-am luptat pentru colegii mei. Nu am vrut să-mi las colegii cu ochii în soare. Toţi colegii mei sunt surprinşi şi indignaţi de această decizie. Nu vorbesc doar de colegi, ci şi de cetăţenii din oraş care se aşteptau să rezolv şi să fiu candidatul USL”.
Acesta promite că aşteptarea deciziei sale va lua sfârşit săptămâna viitoare, iar decizia pe care o va anunţa va rămâne definitivă. Nu vrea să ia o decizie acum, în pripă, dar după câteva zile va hotărî ce are de făcut de acum înainte.

Liviu Nicolae: „Această campanie electorală va fi un război total, fără miză, din care va pierde toată ţara”

Liviu Nicolae, liberal cu ştate vechi ne-a spus o expresie demnă de luat în seamă. „Va fi un război total, fără miză, din care va pierde toată ţara”. Acesta susţine că este păcat că PNL Curtea de Argeş se divide în trei aripi. „Dacă ar cădea de acord şi aripa Miuţescu şi aripa Vasilescu, şi mai nou şi aripa Derviş, am fi o echipă foarte puternică. Dacă toate echipele s-ar uni, am avea numai de câştigat” încheie Liviu Nicolae.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea